Expoziție eveniment, semnată grupul NOIMA, la Timișoara. În ce perioadă și unde...

Expoziție eveniment, semnată grupul NOIMA, la Timișoara. În ce perioadă și unde are loc FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1447127597">

1.grup-Noima-640x329

E greu, în aceste zile, să vorbeşti despre foc în România, chiar dacă cel care a inspirat gruparea NOIMA a avut o cu totul altă semnificaţie şi a ars într-o împrejurare cu totul diferită decât cea care a întristat şi a revoltat o ţară întreagă.
Focul care i-a inspirat pe pictorii din gruparea NOIMA se aprinde în noaptea de 25 spre 26 octombrie 2014, de Sfântul Dumitru, când, potrivit tradiţiei populare, pe dealuri se aprinde Focul lui Sumedru. Pictorii aflaţi anul trecut în satul ardelean Şirnea pentru a contura proiectele comune ale grupului au ieşit în toiul nopţii, obiceiul local dar nu numai devenind o sursă de inspiraţie pentru tablouri nocturne în aer liber. Grupul Noima s-a reunit şi în acest an de Sfântul Dumitru la Şirnea, pentru a continua studiul început în urmă cu un an. Focul lui Sumedru a devenit motivul principal al lucrărilor realizate în următoarele săptămâni în atelierele membrilor grupării, de la Timişoara, Braşov sau Deva până la Houston, iar studiile, fotografiile şi rămăşiţele Focului lui Sumedru sunt expuse acum la Timişoara. După un vernisaj tăcut, expoziţia poate fi vizitată la Galleria28.
Grupul Noima, a fost constituit în anul 2003 de câţiva artişti români şi a debutat un an mai târziu, primele expoziţii fiind organizate la Arad şi Timişoara. Acum, grupul este alcătuit din artiştii plastici Sorin Scurtulescu, Dan Gherman – din şcoala de pictură timişoreană, avându-l ca profesor de pictură pe maestrul Constantin Flondor – Andrei Rosetti, Ciprian Bodea, şi Cosmin Frunteş iar lucrările lor sunt găzduite de tot mai multe spaţii expoziţionale din ţară şi străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.