Focuri de armă la Paris, două persoane au murit. Care este ținta...

Focuri de armă la Paris, două persoane au murit. Care este ținta raidului forțelor speciale franceze

0
DISTRIBUIȚI

militar franta paris

O intervenţie a forţelor speciale franceze Raid are loc miercuri dimineaţă la Saint-Denis, o localitate situată la periferia Parisului, unde se pot auzi numeroase focuri de armă şi detonări, locuitorii fiind avertizaţi să rămână în case, relatează Le Parisien în ediţia electronică. Cel puţin două persoane ar fi fost ucise, potrivit unei surse din poliţie, şi mai mulţi poliţişti au fost răniţi în timpul operaţiunii.

UPDATE 07:30 – Cel puţin două persoane, ucise în intervenţie

Doi bărbaţi vizaţi de asaltul forţelor speciale Raid la Saint-Denis, aflat încă în desfăşurare, ar fi fost ucişi, potrivit unei surse din poliţie, care a adăugat că un al treilea bărbat ar putea fi de asemenea mort. Această informaţie nu a fost deocamdată confirmată, deoarece operaţiunea este încă în desfăşurare, cartierul fiind înconjurat de forţele de securitate.

„Niciun bilanţ definitiv nu este posibil atât timp cât operaţiunea continuă”, a declarat sursa citată.

Focuri de armă au fost auzite în cartier timp de peste o oră, locuitorii fiind avertizaţi să rămână în case.

Potrivit unei surse apropiate anchetei citată de AFP, mai mulţi poliţişti au fost răniţi în cursul operaţiunii de la Saint-Denis, o localitate situată la periferia Parisului.

Numeroase focuri de armă au fost auzite în centrul oraşului începând cu ora 4.30 (5.30, ora României), mai mulţi locuitori fiind treziţi din somn din cauza schimburilor de focuri.

La ora 5.00 (6.00, ora României), încă se auzeau numeroase detonări şi sunetul sirenelor de la vehiculele serviciilor de intervenţie.

Comisariatul din Saint-Denis le-a recomandat locuitorilor să rămână în case, dar în jurul orei 5.20 (6.20, ora României), tirurile de arme par să se fi calmat.

Intervenţia poliţiei nu s-a încheiat însă, iar un elicopter survola oraşul la ora 5.30 (6.30, ora României).

Regia de transport public din Paris a informat că circulaţia metroului a fost întreruptă între Saint-Denis Universite şi Saint-Denis – Porte de Paris, din motive de securitate.


De asemenea, circulaţia tramvaielor pe liniile T1 şi T8 a fost întreruptă.

Poliţia a evacuat piaţa Jean-Jaures, situată în apropierea Primăriei, sfătuindu-i din nou pe locuitori să rămână în case. Străzile la Republique, Cornillon şi Chaumette au fost înconjurate de forţele de securitate.

La Saint-Denis, în apropiere de Stade de France, a avut loc primul atentat de vineri noaptea, când un kamikaze a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa, omorând o persoană şi rănind alte 30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.