Unul dintre legendarii membri ai Phoenix, despre politica românească: „Eu cred că...

Unul dintre legendarii membri ai Phoenix, despre politica românească: „Eu cred că tineretul ar trebui să pătrundă în conducere”. Ce părere are Valeriu Sepi despre parlamentari VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

valeriu sepi (3)

Valeriu Sepi, fost component al trupei Phoenix, a vorbit, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, despre societatea românească, dar şi despre ce trebuie făcut pentru a fi schimbată clasa politică. Pentru început, Valeriu Sepi a explicat că oamenii adevăraţi ar trebui întotdeauna să spună ceea ce gândesc.

„M-aş bucura să fie un Parlament care să-şi asume răspunderea. Dacă asta este rău, atunci hai să facem altcumva. O să dureze zece ani să fie bine, este vorba de cum organizezi bugetul şi cum ştii să-l împarţi. Dacă vrei să schimbi ceva, ar trebui ca mai mulţi oameni de etică şi cultură serioasă să se implice”, este de părere Valeriu Sepi. Provocat de către moderatorul emisiunii să-şi exprime punctul de vedere cu privire la propunerea de a fi numit ministru al Sănătăţii un tânăr de doar 28 ani, fostul component al trupei Phoenix a precizat că ar fi fost o greşeală ca acesta să ajungă ministru, dar nu din cauza vârstei.


„Sunt şi tineri capabili, dar ei trebuie trecuţi prin sita celor care ştiu, au experienţă, şi apoi să fie aleşi. Eu cred în tinereţe. Eu cred că tineretul ar trebui să pătrundă în conducere, dar doar cei care ştiu despre ce este vorba, cei care au experienţă. Avem atâţia oameni plecaţi în America, Anglia, care au ajuns în vârf”, crede Valeriu Sepi.

Omul cu capra din trupa Phoenix mai consideră că românii valoroşi plecaţi în străinătate o să revină în ţară doar în momentul în care vom avea un Parlament în care măcar jumătate din oameni să fie credibili. „Dacă sunt un inginer bun, îmi servesc poporul de zece ori. Dacă sunt un şmecher, nu fac nimic”, este de părere Valeriu Sepi. Fostul component al trupei Phoenix a vorbit şi despre acţiunile de protest din ultima perioadă împotriva clasei politice şi a corupţiei, după tragedia din clubul Colectiv. Astfel, Valeriu Sepi crede că „a ieşi în stradă şi a protesta este ca şi cum ai încărca o armă. Este important să tragi unde trebuie, să ai măcar doi, trei lideri care să poată da măcar o soluţie, nu doar să spui „Jos Guvernul”. Ar trebui să fie aduşi oameni care sunt profesionişti. Poate la unii români, da, le lipseşte caracterul”.

Valeriu Sepi a vorbit şi despre tradiţiile din România şi cât de respectate sunt, în prezent. „Eu cred că românii ţin la tradiţii, mai ales la sat. Nu este acelaşi respect pe care l-am văzut acum 50 sau 100 ani. Acum se crează un nou model de tradiţie”, a explicat, la PRESSALERT LIVE, artistul timişorean. În final, fostul component al Phoenix a precizat că este foarte important şi să creăm valori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.