FOTO Stadionul CFR Timișoara, în continuă DEGRADARE. Cum speră conducătorii clubului de...

FOTO Stadionul CFR Timișoara, în continuă DEGRADARE. Cum speră conducătorii clubului de fotbal să schimbe situația

1
DISTRIBUIȚI

CFR Timisoara (3)

Unul dintre simbolurile Timișoarei sportive, arena de la Gara Mare, arată tot mai rău. Stadionul e folosit și acum în eșaloanele inferioare de către CSF CFR 1933, dar puținii spectatori care vin la meciuri trebuie să escaladeze niște adevărate ruine. Conducătorii alb-vișiniilor speră să primească până la finele anului în administrare baza sportivă care aparține de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

Tribunele cochete care altădată adăposteau și peste opt mii de spectatori arată acum ca după dezastru. La tribuna a doua aproape jumătate dintre gradene au dispărut. Sub construcție, unde altădată existau o sală de sport și facilități, ai impresia că te afli într-o zonă arheologică. Orice pas greșit e periculos. Actualul stadion CFR, construit în 1945, după ce arena ”Banatul” a fost bombardată în Al Doliea Război Mondial, a (re)devenit al doilea ca mărime din oraș după demolarea ”UMT”-ului. Terenul de sub el aparține Primăriei dar cât timp va exista baza sportivă CNCF CFR SA are toate drepturile. Compania a scos arena la licitație în mai multe rânduri, dar nimeni nu s-a încumetat să o închirieze pentru 13.000 de lei pe lună.

Pe arena lăsată în paragină își desfășoară activitatea echipele clubului CSF CFR 1933 Timișoara, care duce tradiția ”leoparzilor” mai departe deși doar în Liga a IV-a la masculin în ultimii ani, acolo unde e codașă în acest început de sezon. Clubul are și echipe feminine, ”echipa mare” fiind în eșalonul secund, cât și mai multe grupe de juniori, unde activitatea e în bună măsură ”pro bono”.

Președintele executiv al CSF CFR 1933, Constantin Nedela, speră ca în curând clubul de fotbal să poată beneficia de putere de decizie în ceea ce privește administrarea bazei.


”După semnarea contractului Colectiv de Muncă la CNCF CFR, sperăm ca până la finalul anului sindicatul să primească stadionul, fie sub formă de comodat sau alt angajament, rămâne de văzut, pe o perioadă de cinci ani de zile. Sindicatul Feroviar ”Glasul Roților de Tren” Timișoara e continuatorul sindicatului care a construit arena. Apoi se va da în folosință, cu titlu gratuit, către CSF CFR 1933, în anumite condiții, de performanță, vrem de asemenea ca și oamenii din zonă dornici de mișcare să aibă acces la teren”, ne-a spus Constantin Nedela. Cel care e și președintele Sindicatului Feroviar ”Glasul Roților de Tren” explică ce soluție ar putea fi găsită pentru ca baza CFR să nu-și continue degradarea sau să fie chiar reabilitată. O pagină aflată însă deocamdată doar la capitolul speranțe. ”Am dori să atragem un investitor, până acum au fost doar discuții. Dacă am administra noi ar fi mai multe oportunități, putem face și un sintetic…”, a conchis Nedela.

Stadionul CFR a atras până acum mai mult prin locație pentru un eventual proiect imobliliar, tocmai de aceea e important ca activitatea sportivă să continue. Primarul Nicolae Robu a promis de asemenea la un moment dat mutarea clubului de rugby aici, lucru de asemenea imposibil fără acordul CNCF CFR. Exista și o variantă conform căreia baza sportivă ar putea fi împărțită.

1 COMENTARIU

  1. Daca inainte stadionul s-a chemat Banatul, de ce nu se construieste cu fonduri UE sau mix guvernamental si judetean/primarie si sa-i spuna Banat Arena.
    Faceti parteneriat cu Ripensia… ar fi o alta varianta.
    Un alt nume potrivit ar fi Bega Arena. Sunt idei …

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.