Funcționari publici din vestul țării, acuzați de incompatibilitate. Ce nereguli a descoperit...

Funcționari publici din vestul țării, acuzați de incompatibilitate. Ce nereguli a descoperit ANI

0
DISTRIBUIȚI

Mai mulți aleși locali din vestul țării au intrat în colimatorul Agenției Naționale pentru Integritate. Este vorba de un consilier local din Arad, viceprimarul comunei cărășene Berliște, respectiv un fost consilier local din comuna Variaș, județul Timiș.

Geanina-Pistru-un-viceprimar-discret-preocupat-de-treburile-sale-administrativeSimona-Geanina Pitru-Popa, consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Arad, se face vinovată de incompatibilitate pentru că „în perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C.


Auto Tehnic S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia aceasta deţine calitatea de asociat unic) a încheiat contracte de prestări servicii și furnizare de produse, în valoare totală de 59.859,32 Lei (la care se adaugă TVA de 14.990 Euro) cu S.C. Compania de Transport Public S.A. Arad și S.C. Centrala Electrică de Termoficare Hidrocarburi S.A. (societăți comerciale care funcționează sub autoritatea C.L. al Municipiului Arad), încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

Viorel Ion Cimponeriu, viceprimarul din Berliște, Caraș Severin, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 august 2012 – 27 noiembrie 2014, „întrucât a deținut, simultan funcția de viceprimar, și calitatea de reprezentant al Comunei Berliște în Adunarea Generală a Acționarilor S.C. Ecologica Oravița S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003”.

Nu în ultimul rând, Alyna Viorica Drimenț, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Variaș, județul Timiș s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului, întrucât Primăria Comunei Variaș a încheiat, pentru perioada 2013 – 2014, trei contracte în valoare totală de 42.980 Lei cu S.C. ATM Forest Company S.R.L., societate comercială în cadrul căreia soțul ei deține funcția de administrator și calitatea de asociat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.