Gabriel Oprea și-a dat oficial demisia din Guvern. Premierul interimar a preluat...

Gabriel Oprea și-a dat oficial demisia din Guvern. Premierul interimar a preluat și portofoliul Internelor, dar a delegat atribuțiile

0
DISTRIBUIȚI

gabriel_oprea mana

Biroul Permanent al Senatului a luat act de demisia lui Gabriel Oprea din Guvern, datată 6 noiembrie şi având „rezoluţia favorabilă a premierului interimar”, stabilind scoaterea moţiunii simple la adresa sa de pe ordinea de zi a plenului, a anunţat, luni, vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru.

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele prin care ia act de demisia lui Gabriel Oprea și îl desemnează vicepremier și ministru de Interne interimar pe Sorin Câmpeanu.

„În urma demisiei viceprim-ministrului pentru Securitate Naţională, ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, primul-ministru interimar Sorin Cîmpeanu a preluat conducerea Ministerului Afacerilor Interne.


În acelaşi timp, primul-ministru interimar şi-a delegat atribuţile de ministru al Internelor către Ilie Botoş, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a anunţat, luni, Guvernul.

Anterior, tot luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care l-a desemnat pe Sorin Cîmpeanu ca viceprim-ministru şi ministru al Afacerilor Interne. Totodată, şeful statului a semnat decretul prin care ia act de demisia lui Gabriel Oprea din aceste funcţii.

Liderul UNPR Gabriel Oprea anunţase vineri că nu va mai participa la şedinţele guvernului interimar şi că şi-a delegat atribuţiile de ministru al Internelor secretarului de stat Ilie Botoş.

Sorin Cîmpeanu a fost numit joi premier interimar, după demisia lui Victor Ponta din funcţia de prim-ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.