“Hieromonk Pantelimon Şuşnea – Self-portrait”, expoziție INEDITĂ în mediul virtual. Cum poate...

“Hieromonk Pantelimon Şuşnea – Self-portrait”, expoziție INEDITĂ în mediul virtual. Cum poate fi vizualizată FOTO

0
DISTRIBUIȚI

2. expo zid gallery

“Hieromonk Pantelimon Şuşnea – Self-portrait”, este o expoziţie mai puţin obişnuită care poate fi vizualizată pe pagina de internet a galeriei virtuale zid-gallery până la sfârşitul acestui an, curatorul acesteia fiind artistul vizual Sorin Scurtulescu.
Expoziţia găzduieşte două desene din tinereţe ale ieromonahului Pantelimon Şuşnea, din anul 1998, când era student în ultimul an al Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara, la clasa profesorului şi pictorului Constantin Flondor.
Născut la Timişoara în 1976, Sebastian, pe numele său de mirean, a intrat în monahism în 1999, la un an după absolvirea facultăţii, după ce şi-a susţinut lucrarea de diplomă intitulată “Pictura iconostasului şi icoanele portabile”, sub îndrumarea lui Constantin Flondor şi care este cuprinsă în proiectul de restaurare realizat de arhitectul Radu Mihăilescu pentru vechea biserică de la Piatra Scrisă din judeţul Caraş-Severin.
În 1997 a participat la expoziţia de grup “Stare de Crăciun I” de la Galleria 28 din Timişoara iar în 1999 la cea intitulată “Între reprezentare şi simbol”, organizată la Bucureşti.
Între 2006 şi 2010, lucrări realizate în atelierul de iconografie al mănăstirii Oaşa din judeţul Alba, pe care l-a înfiinţat împreună cu alţi pictori călugări, s-au aflat pe simezele unor expoziţii şi la simpozioane de artă a icoanei din Bucureşti şi alte oraşe din ţară, o icoană a Sfintei Treimi a participat la expoziţia “Stare îngerească” de la galeria bucureşteană Veroniki Art Gallery, împreună cu pictorul Andrei Rosetti a început pictura iconostasului catedralei “Adormirea Maicii Domnului” din Deva, la care lucrează şi în prezent şi a participat cu lucrări la o serie de expoziţii de fotografie, prilej cu care a susţinut conferinţe despre imagine în faţa studenţilor din mai multe oraşe, la Timişoara avându-l alături pe profesorul Constantin Flondor.


A luat parte la numeroase pelerinaje şi călătorii de documentare în vechi centre monahale, muzee şi ateliere de pictură din România, Macedonia, Serbia, Germania sau Muntele Athos. Mănăstirea Oaşa a şi găzduit o expoziţie de pictură la care au participat mai mulţi pictori şi tot aici a coordonat două workshop-uri de artă fotografică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.