Incuboxx nu are sistemul de hidranţi funcţional la aproape doi ani de...

Incuboxx nu are sistemul de hidranţi funcţional la aproape doi ani de la recepţia lucrărilor. Ce spune şeful ISU Timiş şi ce alte deficienţe grave mai sunt la investiţia de peste 17,7 milioane de lei a Primăriei Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

incuboxx 01

Incuboxx, centrul de infrastructură regională de afaceri și inovare IT&C, care a fost ridicat de Primăria Timișoara cu fonduri europene, nu are funcțional sistemul de hidranți pentru stingerea incendiilor la aproape doi ani de la recepționarea lucrărilor. Această situație alarmantă a fost constatată, săptămâna trecută, de polițiștii care investighează dosarul în care primarul Nicolae Robu și alți angajați ai municipalității au fost audiați pentru că au acceptat recepționarea lucrării fără ca sistemul de ventilație să funcționeze.

Surse demne de încredere au declarat pentru PRESSALERT.ro că nefuncționarea stației pentru pompele de incendiu nu este singura problemă care mai există în clădirea de sticlă care a fost ridicată având ca antreprenor general firma Saif Tim SA, în care acționari sunt fostul ministru al Sănătății, Ovidiu Brânzan și Bega Turism, firmă condusă de frații Cristescu.


Firma Saiftim şi-a cerut insolvenţa după finalizarea lucrărilor şi încasarea banilor pentru proiectul Incuboxx. Centrala termică funcționează ilegal, fără a exista aprobarea celor de la ISCIR, care nu au verificat-o până acum. De asemenea, sistemul de ventilație nu funcționează, încercându-se „cârpirea” acestuia pentru a fi făcut funcţional.

În comisia de recepţie a obiectivului, din partea ISU Timiş, a participat actualul şef al instituţiei, Vasile Mihoc, pe atunci maior. Contactat de PRESSALERT.ro pentru a explica cum este posibil ca să nu funcţioneze sistemul de stingere a incendiilor în clădirea de sticlă de la INCUBOXX, dar să se semneze recepţia, Mihoc a afirmat că „în general procesul verbal este însoţit de anexe unde se precizează dacă sunt deficienţe. Aviz de la ISU există dat la începutul proiectului. Autorizaţie de funcţionare nu există. La momentul respectiv (al recepţiei, n.a.) era funcţional sistemul de hidranţi. După recepţie, proprietarii urmau să ceară autorizaţie de la ISU”.

Am solicitat, ulterior acestei declaraţii, celor de la ISU Timiş să ne spună dacă s-au constatat deficienţe la recepţia lucrărilor şi când a fost efectuat ultimul control la această clădire. Până la ora redactării acestui material nu am primit răspuns. Corin Cârcotă, managerul firmei Flexik Automation, unul dintre subantreprenori, a refuzat să dea prea multe informaţii despre situaţia de la Incuboxx, afirmând doar „există un litigiu financiar între Flexik şi Saiftim. Aceste instalaţii de care mă întrebaţi nu funcţionau. Recepţia trebuia respinsă”. Cei de la Saiftim nu au putut fi contactaţi până la ora redactării acestui material.

1 COMENTARIU

  1. Domnule Dragos Bota, sper ca ancheta în curs să faca lumină în toate aspectele legate de această investiție. În același timp, afirm cu toată responsabilitatea că este un real pericol funcționarea INCUBOXX la această dată!
    În altă ordine de idei, este reprobabil faptul că se încearcă manipularea opiniei publice și a organelor de anchetă incriminând Flexik Automation, și pe mine personal, când, de fapt, problema este alta: SAIF-TIM s.a. și-a încasat banii pe o lucrare neterminată, „jefuind” mai mulți subcontractori, existând de asemenea suspiciciunea deturnării de fonduri publice și europene!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.