INEDIT La Timișoara, medicii realizează operații minim invazive asupra genunchiului cu camere...

INEDIT La Timișoara, medicii realizează operații minim invazive asupra genunchiului cu camere video în miniatură. Ce curs medical are loc în aceste zile

0
DISTRIBUIȚI

picior

La Timișoara funcționează un centru medical unic în România. Și anume, unul de pregătire pentru training în domeniul artroscopiei, care funcționează în cadrul Clinicii de Ortopedie – Traumatologie I a Spitalului Județean Timișoara.


Datorită existenței acestui centru în capitala Banatului, în această săptămână, are loc un curs la care vor participa peste 60 de specialiști în domeniul ortopediei din țări precum Italia, Germania, Grecia, Austria, Irlanda, Serbia și România.

Potrivit medicilor de la „Județean”, artroscopia genunchiului reprezintă, de fapt, procedura chirurgicală care permite intervenția minim invazivă asupra genunchiului, asistată cu ajutorul unei camere video în miniatură. Organizatorii anunță că pe parcursul celor patru zile ale manifestării, care se desfășoară între 25 și 28 noiembrie, vor avea loc demonstrații chirurgicale transmise live din sala de operație în sălile de conferințe, training-uri pe un simulator, dar și pe genunchi de cadavru bovin și, nu în ultimul rând, cursuri teoretice despre ultimele noutăți în domeniu, susținute de personalități din Europa și din țară.

De asemenea, cursanții vor opera pe mulaje de genunchi, care simulează perfect caracteristicile unui genunchi uman. Cursul practic se va desfășura în cadrul Centrului “Pius Brânzeu” al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, iar intevențiile chirurgicale la spitalul județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.