INEDIT Surpriză pentru turiştii care ajung în vestul țării, la Castelul Corvinilor....

INEDIT Surpriză pentru turiştii care ajung în vestul țării, la Castelul Corvinilor. Pe cine vor vedea la lucru, la fel ca-n Evul Mediu

2
DISTRIBUIȚI
castelul corvinilor
Foto: Mircea Serban

Castelul Corvinilor din Hunedoara, unul dintre cele mai spectaculoase castele medievale din România, şi nu numai, care atrage ca un magnet turişti din toate colţurile lumii, le va oferi vizitatorilor noi surprize. Din primăvara anului viitor, curioşii care ajung la castelul din vestul ţării vor avea ocazia să vadă la lucru, la fel ca-n Evul Mediu, meşteri ţigani. Aceştia vor realiza bijuterii, linguri şi căldări, scrie Digi 24.

Pentru ca turiştii să-i poată admira cum lucrează în atelierele castelului, 12 persoane de etnie romă vor urma, mai întâi, cursuri de meşteşuguri tradiţionale. Romii interesaţi trebuie să îndeplinească două condiţii: să aibă minim opt clase absolvite şi să facă dovada că sunt apţi de muncă. La final, aceştia se vor alege cu diplome recunoscute de Ministerul Muncii.

castelul corvinilor
Foto: Sorin Tipcu

Cursurile de calificare şi de angajare a persoanelor de etnie romă ca meşteri tradiţionali au loc în cadrul unui proiect finanţat din fonduri norvegiene de un milion de euro.


Ţiganii care vor lucra în cadrul Casei Breslelor vor reînvia meşteşugurile tradiţionale din perioada secolelor XVII – XIX. „Asta se va realiza prin aplicarea pe pereți a unor imagini, scara unu la unu, cu detalii din viața unei șatre. În fața acestor imagini, pentru a integra cât mai realist în peisaj, vor fi amplasate niște standuri în care respectivii meșteșugari își vor desfășura activitățile specifice”, a declarat Sorin Tincu, directorul Casei Breslelor.

Casa Breslelor va fi deschisă în luna aprilie 2016. Obiectele care vor fi realizate de meşterii pricepuţi vor fi apoi vândute turiştilor care vizitează Castelului Corvinilor din Hunedoara. Aproape 270.000 de vizitatori au trecut pragul castelului, în primele zece luni ale acestui an.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.