INEDIT Timişorenii, invitaţi să vadă cum este realizată pasta de dinţi pentru...

INEDIT Timişorenii, invitaţi să vadă cum este realizată pasta de dinţi pentru elefant sau cum poate fi schimbată culoarea laptelului. Ce eveniment are loc la Universitatea Politehnica

0
DISTRIBUIȚI

lapte

Timişorenii de toate vârstele sunt invitaţi să participe, astăzi, la un eveniment cu totul special, în cadrul căruia vor afla o mulţime de lucruri inedite. Universitatea Politehnica din Timişoara marchează, în această săptămână, 95 ani de existenţă, iar astăzi îşi deschide porţile pentru întreaga comunitate.

Astfel, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior îi invită pe timişoreni să viziteze 95 de locaţii interesante.


Printre acestea se numără şi un laborator de electronică optică şi holografie şi unul de comunicaţii mobile. De asemenea, timişorenii pot vizita un laborator de curiozităţi chimice unde sunt ajutaţi să realizeze pastă de dinţi pentru elefant, un extinctor CO2, un vulcan în erupţie sau să schimbe culoarea laptelui.

„Vizitatorul poate vedea cea mai frumoasă sală Art Nouveau din zonă, Sala Senatului Politehnicii, în frumosul Palat Lloyd. Sau poate să participe la experimente de fizică, să descopere și să discute cu specialiștii fenomene fizice, în Parcul Rozelor, la Experimentarium TM. Sau să vadă primul calculator realizat într-o universitate românească, MECIPT 1, la Bastionul Terezia. Cu ajutorul MECIPT 1 au fost făcute calculele necesare pentru barajul Vidraru și pavilionul RomExpo din Capitală”, transmite Universitatea Politehnica din Timişoara.

Printre locaţiile care pot fi vizitate de timişoreni se numără şi noua bibliotecă a universităţii, centrele de cercetare, bazele sportive, căminele, cantinele sau sediile ligilor studenţeşti. Mai multe informaţii despre „Ziua porţilor deschise” la Universitatea Politehnica din Timişoara sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.