ÎNFIORĂTOR Tânără de 29 ani, în MOARTE CEREBRALĂ, la Timişoara. Medicii au...

ÎNFIORĂTOR Tânără de 29 ani, în MOARTE CEREBRALĂ, la Timişoara. Medicii au încercat să salveze copilul pe care-l purta în pântece

0
DISTRIBUIȚI

coma-paciente

Dramă într-o familie de tineri. O tânără de 29 ani a ajuns la Spitalul Judeţean Timişoara de la unitatea medicală din Târgu Jiu în moarte cerebrală, în urmă cu o săptămână. Acum, organele femeii mai funcţionează doar cu ajutorul aparatelor.

Potrivit medicilor de la „Judeţean”, tânăra a ajuns de urgenţă la spitalul din Sadu în săptămâna 35 de sarcină pentru că a acuzat dureri cumplite de cap. Din păcate, aici a făcut stop cardiac, motiv pentru care a fost trimisă la spitalul din Târgu Jiu, unde medicii i-au făcut o operaţie de cezariană, în speranţa că vor reuşi să salveze copilul. „Şansele sunt extrem de mici ca copilul să fi supravieţuit, pentru că în momentul în care copilul a fost scos, şi el era în stop cardiac”, ne-a declarat medicul Ovidiu Bedreag, şeful Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Timişoara, în care tânăra este internată de şapte zile.

Medicul timişorean povesteşte că tânăra de 29 ani a avut o patologie cerebrală nediagnosticată anterior.


„Principalul simptom a fost hidrocefalia, adică acumularea de lichid în cavităţile creierului. Ea a acuzat cefalee (n. r. dureri de cap) timp de câteva zile. Posibil ca această cefalee să fi debutat cu mult timp înainte, dar în săptămâna 34 – 35 de sarcină, pacienta a acuzat o cefalee extremă. A ajuns la spital şi, din păcate, înainte de a fi posibil diagnosticul, datorită presiunii extrem de crescute, pacienta a intrat în moarte cerebrală. Prima dată a făcut stop cardiac. De la Târgu Jiu a fost trimisă la Timişoara. Din păcate, aici doar am constatat moartea cerebrală”, ne-a explicat Ovidiu Bedreag.

Medicul timişorean povesteşte că pacienta nu a fost eligibilă pentru a intra în programul de prelevare de organe, motiv pentru care familiei tinerei nu i s-a propus acest lucru. „Este o tragedie ce se întâmplă, vorbim de o tânără de 29 ani care de o săptămână este în moarte cerebrală. Nu există cadru legal pentru a întrerupe suportul aparatelor care o ţin în viaţă. Nu putem opri ventilatorul şi s-o omorâm, probabil ea va muri în perioada următoare”, a conchis medicul Ovidiu Bedreag.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.