Informatica Timișoara i-a arătat campioanei cine e noul ȘEF pe parchet. Goluri...

Informatica Timișoara i-a arătat campioanei cine e noul ȘEF pe parchet. Goluri de poveste marcate de echipa lui Robert Lupu cu City’us Târgu Mureș GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

info tgm (21)

Formația alb-violetă de futsal a rămas singura echipă din Liga I cu victorii pe linie și a devenit lideră. Nici deținătoarea titlului, City’us Târgu Mureş nu a rezistat pe terenul Informaticii Timișoara. Deși antrenorul-jucător Robert Lupu a mizat pe un lot restrâns echipa sa s-a impus cu un spectaculos 7-2 (4-1). Două dintre reușitele gazdelor au venit de la mare distanță.

Al doilea derby al zilei din Sala ”Constantin Jude” a adus satisfacție și fanilor care au văzut deznodământul de la Poli – Dinamo, meci din Liga Națională de handbal. Informatica a beneficiat de cuplaj și a avut cel mai numeros public de până acum, chiar la meciul cu Târgu Mureș, unde orgoliile s-au văzut pe parcurs.

Campioana a deschis scorul în minutul 9, când Rocha a beneficiat de o minge greșită chiar de antrenorul-jucător Lupu. Elevii săi s-au mobilizat însă rapid și în doar un minut tabela a fost răsturnată. Mai întâi sârbul Janjic a egalat după o fază cursivă, apoi Al-Ioani a plasat balonul în cros la colțul lung pentru 2-1. La poarta cealaltă Garibaldi și Taralva au fost aproape de un nou gol, dar vine și momentul psihologic al jocului. Rakic scapă în minutul 12 cu portarul Carlos Alberto și trimite în mâna portarului, dar acesta nu se afla în careu. Prin urmare goalkeeper-ul mureșenilor e eliminat. Matei e exact din lovitură liberă, singur cu nou intratul Cătinean, pe care îl învinge cu un șut la colțul scurt. La pauză avea să fie 4-1 după o nouă penalitate, convertită de același Matei. Imediat după pauză Tg. Mureș dădea semne de viață, Gherman a redus din diferență și jocul a devenit destul de greoi.

Informatica, cu o bancă scurtă din cauza accidentărilor, a reușit însă să găsească soluțiile de a ieși elegant din chingi și tot ea a fost mai periculoasă. În minutul 29 Matei pasează cu călcâiul prin fața portarului și Novoselac înscrie reușita care descătușează amfitrionii. Ardelenii s-au remarcat mai mult prin orgoliu sau polițe neplătite de anul trecut cu unii dintre componenții alb-violeților, unele faze fiind iertate ușor de arbitri.

Ultimele reușite au făcut deliciul publicului. Portarul Iancu (min. 30) a marcat din poartă în poartă pe fondul trimiterii de către oaspeți a unui om suplimentar în atac. Antrenorul-jucător Robert Lupu l-a copiat cu cinci minute înainte de final. Tg. Mureș a plecat astfel cu coada între picioare din Banat și nu a arătat fața de campioană la care se așteptau timișorenii. Acest 7-2 face ca CS Informatica Timișoara să fie lider solitar în prima ligă, cu 24 de puncte. Pe bănățeni îi așteaptă însă un nou duel la șefie runda viitoare, marți pe terenul Devei, echipă cu trei puncte mai puțin.

CS Informatica Timișoara: Iancu – Al-Ioani, Janjic, Rakic, Novoselac, Dumitru, Matei, Călugăreanu, Lupu.

City us Tg. Mureș: C. Alberto, Cătinean – Răducu, M. Stoica, C. Gherman, Rocha, Letra, Ruxandri, Covaci, R. Tamaș, Garibaldi, Vl. Țipă, Csoma.

”Au fost exemplari”

Fericirea a fost mare în tabăra gazdelor la final, dar și la ultimele goluri care au decis succesul în fața rivalei la titlu. ”Băieții au fost exemplari.


A fost primul meci greu de până acum, dar băieții au fost magnifici, publicul a fost magnific. Ne mai așteaptă două meciuri grele, cu Deva și Călărași. Dar am dovedit că avem valoare”, a spus Gabriel Lungu, președintele Informaticii.

Dacă la CH Poli publicul nu a fost pe măsura așteptărilor, oficialii de la futsal au fost încântați de susținerea primită azi. ”A fost destul de dificil, nu știam cine mai cade în ultimele zile. Am avut jucători care au jucat accidentați. Cred că publicul i-a determinat să intre. Ne bucurăm că sala a fost aproape plină, toți din Timișoara care ne cunoșteau așteptau acest meci. A fost un moment important eliminarea portarulul lor. A fost un meci greu cu unii dintre foștii noștri colegi, campion, știm că în orice partidă se poate întâmpla să câștigăm noi sau ei. A fost ziua noastră. Ne bucură că ne-au ieșit azi goluri din poartă în poartă. Toți am fost un grup”, a fost Robert Lupu, antrenor-jucător Informatica Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.