Înfrângere-FANTOMĂ pentru ACS Poli. Formația lui Florin Marin s-a rătăcit în ceață...

Înfrângere-FANTOMĂ pentru ACS Poli. Formația lui Florin Marin s-a rătăcit în ceață cu Dinamo GALERIE FOTO

4
DISTRIBUIȚI

poli dinamo07_resize

Meciul în care ACS Poli își punea mari speranțe s-a transformat într-un mic fiasco. Disputată într-o ceață densă partida cu Dinamo a fost pierdută cinic, scor 0-1 (0-0), după o nouă gafă de portar. Bănățenii rămân astfel departe de primele șase clasate și par condamnați la lupta din subsol.

Timișoara a rămas și azi până la ore târzii învăluită într-un nor de ceață. Zvonurile de dimineață conform cărora partida de pe ”Dan Păltinișanu” putea fi amânată au prins credibilitate. Până la urmă oficialii jocului au hotărât că vizibilitatea de la nivelul gazonului permite disputarea partidei. Chiar și aproape pe nevăzute pentru spectatori. Nici cei din fața televizorului nu au fost mai avantajați prin cadrele de la firul ierbii.

Astfel, aproape pe nevăzute pentru cei aflați la masa presei s-a desfășurat și prima fază periculoasă a partidei. Rufino a fost găsit în careu în primul minut și șutul său din apropiere a fost deviat în corner. Dinamoviștii au avut apoi câteva acțiuni decente. Multe dintre ele greu de ”citit”, în condițiile amintite mai sus. Minutul 15 a adus o nouă șansă pentru Rufino, fără rezultat pe tabela care pâlpâia totuși vizibil prin negură. Dar cele mai mari șanse ale primei părți i-au aparținut lui Javi Hernandez. Spaniolul aflat în formă bună a avut două execuții foarte bune din lovituri libere. Mai întâi în minutul 24, apoi în minutul 30. De fiecare dată Cerniauskas a scos din zona vinclului. Rezultatul alb s-a păstrat și la pauză.

Partea a doua a început din nou cu formația timișoreană mai incisivă. Fai faultează în minutul 52 în fața liniei de 16, dar mingea trimisă de Curtean e deviată doar în corner. Când se părea că ACS Poli e stăpână pe situație și ceața se mai ridica de pe stadion vine un nou moment uluitor pentru apărarea bănățean. Kirschstein alunecă și îi oferă lui Essombe un gol pe tavă. Dinamovistul a marcat și a fost schimbat mai târziu cu titularul obișnuit. ACS Poli a atacat apoi mai mult într-o ceață care se reinstalase la putere. Croitoru și Hernandez au mai avut apoi tentative de a aduce egalarea pentru timișoreni, faze greu de văzut de la masa presei și mereu verificate la colegii din presă. S-a încheiat trist pentru miile de spectatori din tribune, greu de apreciat numărul exact, 0-1 pentru marele ”dușman”, și doar 15 puncte rămase în dreptul lui ACS Poli în clasament.

Momente ”colective”

Înainte de startul jocului a fost ținut un moment special dedicat victimelor de la clubul ”Colectiv”. ”Îngerii” au fost reprezentați de copii de la Centrul de juniori și de la Satul de copii ”Rudolf Walther”. Îmbrăcați în alb aceștia s-au așezat în cerc la mijlocul terenului. Un alt moment ”Colectiv” a avut loc în minutul 41, când crainicul arenei a anunțat că numărul celor decedați în urma tragediei din București a ajuns la acest indicativ: 41. Spectatorii au aplaudat un minut, în semn de respect, în timp ce jocul a continuat normal. Inedită a fost și coregrafia fanilor timișoreni. În fața peluzei a fost formată o cruce din candele, din păcate show-ul suporterilor nu a putut fi văzut la începutul meciului de ceață.

De partea cealaltă fanii dinamoviști au venit într-un număr destul de mare în Banat și au dominat duelul sonor al galeriilor.

ACS Poli Timișoara: Kirschstein – Belu, Luchin, Scutaru, Neagu (80 Ov. Popescu) – Llorente, Melinte – Hernandez, Croitoru, Curtean (61 Zicu) – Rufino (60 Elek).


Pe bancă: Smaranda – Bocșan, Artean, Poparadu. Antrenor: Florin Marin.

Dinamo București: Cerniauskas – Fai Collins, Marc, Nedelcearu, S. Filip – P. Anton – D. Rotariu, Vojnovic, Palic (90+1 Puljic), C. Matei (86 Shalaj) – Essombe (70 Gnohere). Pe bancă: Abraham – Puljic, Corbu, Gavrilă, Van Haaren. Antrenor: Mircea Rednic.

Foto: Adrian Pîclișan

4 COMENTARII

  1. D– le BIVOLARII am inpresia ca KIRSSTAIN asta e fiul-tau de suflet ,ori esti redus mintal ori esti redus vizibil ,, ce alunecare ,nai vazut ca prin preluarea lui de 2 lei ia furato ala siel find ruginit namai putut sasi repare greseala ,,, Tin minte ca la Gafa lui PAP din meciul cu ASTRA lai facut praf pe acest copil cu aacele articole scrise de tine ,, dar PAP are 21 de ani si acest inputit de Neamt care nea mancat 4 meciuri 36 de ani ( cu CFR nu lai vazut ca cele 2 goluri incasate au fost alee lui ) macar Pap a avut bunul simt si a luat totul pe el la conferinta de presa cu toate ca acel meci nu aveam cum sal fi castigat pentru ca aAstra putea sa conduca la pauza cu 3 la 0 cu putin noroc ,, dar aseara am fost peste Dinamo si puteam castiga dar sia aratat valoarea acest Neamt care de 6 ani a fost rezerva in liga a 2 a germana . apropo , Pap de la accea Gafa nici in lot nu mai are loc am uitat cea facut pentru echipa asta 3 ani ,, si e un portar de viitor ,, am inteles ca a intrat in ultimele luni de contract ,,Prost trebuie sa fie sa mai ramana aici unde primeaza PENSIONARII ,,asa ca ZIARIISTULE de 2 lei nu incera sa ne induci in ceata ca daca gresea un Tinerel din echipa noastra il faceai PRAF dar asa si tu scrii sa nu deranjezi pe uni care iau adus pe accesti Pensionarii si ia o tona de comisioane de pe ei ….sunt curios acuma ?? acest Neamt va fi pedepsit cum a fost PAP ca normal acuma Trebuie sa apere Smaranda si Pap rezerva si Nemtalauu la echipa a doua .. pacat ca avem atitia copii talentatii si nau loc de acessti Mamuti Preistoriici ,,,PAP—BOCSAN—BArbut—Tudorov —-Popescu—-Mailat—Sorescu,,, si va rog eu din suflet veniiti Fratilor la un antrenament sa vedeti si voi ce antrenamente se face Flocea asta e auto depasit nare nici o treaba , si portari cum sa nu greseasca daca acest antrenor cu Portari TURCAS e sub oriice critica nici la grupa de copii nui bun damai la liga 1 ,,,acuma trebuie schinbati pana nu este prea tarziu astia sigur ne RETROGRADEAZA,,, PACAT…

  2. FLOCEA —–dul -pe CHELU asta la tine acasa sati deschida poarta la curte si ial si -pe STANCIU sa-te frece la Oute cand stai pe buda HANDIICAPATIILOR…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.