Lansare SPECIALĂ de album a unuia dintre cei mai apreciați pictori români,...

Lansare SPECIALĂ de album a unuia dintre cei mai apreciați pictori români, Cristian Sida. Când și unde are loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2057124709">

20150223_123942

”Picturile mele sunt populate cu personaje pe care nu le-am cunoscut, sunt pline de fantome pe care nu le-am întâlnit, pline de stihii ale trecutului care mi-au locuit mintea, cu care am împărțit un spațiu întunecat, dar sunt și pline de îngeri pe care nimeni nu i-a văzut, pline de personaje care nu au depus niciodată mărturie la vreun proces, decât la cel al vindecării, vindecarea de mine însumi”, spune Cristian Sida, unul dintre cei mai bine cotați artiști vizuali din România. Joi, 12 noiembrie, de la ora 18,00, în Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design din Timișoara, el își lansează albumul de artă ”Martori”, apărut la Editura Brumar / Cosmopolitan Art 2015.

Screen Shot 2015-11-10 at 10.36.41Volumul bilingv (română – engleză) editat de Georg Lecca, unul dintre cei mai mari colecționari de artă românească, este, în 220 de pagini, o mostră de artă contemporană dusă la cel mai înalt nivel. În el sunt reproduse lucrările ”Martori”, o serie la care Cristian Sida a lucrat mai mulți ani. Artistul semnează, deopotrivă, și textul albumului.

Pe simeze vor fi expuse 50 de lucrări din seria ”Martori”. Seria de lucrări intitulate ”Martori”, reprezintă câteva sute de schiţe, pe pânză sau hârtie, unele mai sumare, altele foarte elaborate, ale chipurilor personajelor din lucrările realizate de artist în perioada 2009 – 2015. ”Îmi dau seama că în toate aceste schiţe, numite pe parcurs ”Martori” – sunt eu. Sunt eu cu eul meu liric colectiv, eu plin de martori, eu plin de suspecţi, de personaje chinuite. Mă întreabă toţi de ce nu pictez personaje care zâmbesc. În poză nu mă uit în obiectiv, iar când sunt singur nu zâmbesc! Sunt timid! Dar culorile? Culorile sunt aceleaşi, posedate de lumina de griuri de violet de verde-oliv”, spune Cristian Sida.

20150223_123942Cristian Sida este unul din cei mai bine cotați artiști vizuali români contemporani, binecunoscut în străinătate, înainte de locul său natal. Timișorean prin adopție, arădeanul Cristian Sida e pe jumătate rezident în Franța unde, are, de ani buni, proiecte artistice de anvergură. (Anul trecut a finalizat picturi murale monumentale care împodobesc clădirile din Mericourt, în Regiunea Nord Pas de Calais, Franța, în cadrul unui proiect al muzeului Louvre / Lens.) Doctor în arte vizuale, cu studii la Panteon Sorbonne Paris 1, Cristian Sida are 41 de ani și este conferențiar la Facultatea de Arte și Design Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.