Locuitorii din Timiș, încurajați să bea cafeaua fără zahăr. Ce campanie se...

Locuitorii din Timiș, încurajați să bea cafeaua fără zahăr. Ce campanie se desfășoară pentru a preveni apariția unei boli grave

0
DISTRIBUIȚI

cafea

Locuitorii din județul Timiș sunt încurajați, în cadrul unei campanii inedite care se desfășoară în această perioadă, să bea cafeaua fără zahăr. Acțiunea este organizată de Rotary Buziaș cu scopul de a marca Săptămâna Prevenirii Diabetului, în perioada 14 – 21 noiembrie.


Cu această ocazie, voluntarii din Rotary Buziaș împreună cu reprezentanți ai Asociației Diabeticilor din Timiș au distribuit pliante și materiale informative referitoare la prevenirea acestei boli.

Astfel, timișenii au fost încurajați să adopte un stil de viață activ. „În cadrul campaniei, prin broşurile informative puse la dispoziţia clienţilor, milităm pentru o alimentaţie sănătoasă, sugerându-le totodată să bea cafeaua fără zahăr sau cu înlocuitori naturali ai zahărului, promovând, de asemenea, o serie de produse destinate persoanelor care suferă de diabet”, a spus Ioan Hudrea, președintele Rotary Club Buziaș.

Diabetul este numele dat mai multor boli metabolice şi endocrine caracterizate prin eliminare abundentă de urină, prin senzaţie continuă de sete, prin prezenţa glucozei în urină etc. Se mai numeşte şi „boală de zahăr”. O dietă sănătoasă, activitatea fizică regulată, menţinerea unei greutăţi corporale normale şi evitarea consumului de tutun pot preveni sau întârzia instalarea diabetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.