Mai multe cluburi din Timişoara îşi suspendă activitatea temporar. Unde nu veți...

Mai multe cluburi din Timişoara îşi suspendă activitatea temporar. Unde nu veți mai putea petrece în următoarea perioadă UPDATE 2 Încă un club își închide porțile

3
DISTRIBUIȚI

clubCâteva cluburi din oraș au anunțat că-și suspendă temporar activitatea. Reprezentanții localurilor spun că doresc să facă verificări în ceea ce privește siguranța, iar unele dintre aceste spații nu au autorizații de funcționare din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat.

„În urma tragicului eveniment petrecut la Bucureşti, conducerea clubului Scottish Pub a hotărât ca în următoarele zile,împreună cu o echipă specializată, să efectueze verificările de rigoare şi modificările conform standardelor ISU. Având în vedere că siguranţa clienţilor noştri se află pe primul loc, demararea acestor acţiuni va fi prioritară în următoarea perioadă iar pentru îndeplinirea obiectivelor propuse, clubul va amâna următoarele evenimente până la terminarea lucrărilor. Vă mulţumim mult pentru înţelegere şi vă vom ţine la curent cu detaliile legate de redeschidere!“, spun reprezentanţii Scottish Pub.

Alte cluburi care au anunţat că-şi suspendă tempoprar activitatea sunt Bunker şi Taine. „În urma tragicului eveniment petrecut în București, conducerea Clubului Bunker a decis amânarea evenimentelor. Pentru noi, tot timpul siguranța clienților a fost foarte importantă. Potrivit ISU Banat, figurăm pe lista locațiilor ce nu au dobândit autorizație din parte acestora, cu toate că dispunem de 180 mp, legea făcând referire la spații comerciale de peste 200 mp. Până la soluționarea acestei încadrări de către ISU Banat, Club Bunker își suspendă activitatea. Un audit al masurilor de siguranță la incendiu va fi efectuat de către o firmă autorizată conform standardelor ISU, care să respecte și noile norme ale Ordonanței de Urgentă. Și nu în ultimul rând, menționăm faptul că în Club Bunker tot timpul au existat 2 căi de evacuare, 6 extinctoare, sisteme de iluminat de securitate pentru evacuare, mese și scaune din lemn masiv tratat cu lac protector ignifug, personal instruit să acționeze în caz de urgență, atât pentru prim ajutor cât și pentru proceduri în caz de incendiu sau alte urgențe. Ne cerem scuze tuturor clienților pentru inconveniență. Vom reveni cu mai multe detalii în cel mai scurt timp posibil”, au declarat reprezentanţii clubului Bunker.

„Am fost trecuți de ISU Banat pe lista locațiilor care nu au aviz, cu toate ca noi avem doar 130 mp, legea făcând referire la spatii mai mari de 200 mp, sau, în cazul sălilor aglomerate, 150 de persoane.


Până la reglementarea acestei încadrări de către ISU Banat, Club Taine își suspendă activitatea. Revenim cu mai multe informații vineri”, au transmis reprezentanții clubului Taine.

UPDATE Şi clubul Bipolar House va fi închis în acest weekend. „O dată cu schimbarea legislaţiei în această săptămână şi finalizarea unui audit de siguranţă al locaţiei am decis să ţinem închis în weekend-ul ce urmează, ne revedem în curând. Declarăm cu tărie că siguranţa a fost şi va rămâne mereu o prioritate pentru noi şi că am ţinut mereu în minte respectarea tuturor reglementărilor prevăzute de lege“, au transmis reprezentanţii clubului Bipolar House.

UPDATE 1 Şi organizatorii evenimentului „Blackout presents Dubfire“, care ar fi trebuit să se desfăşoare vineri, 6 noiembrie, la Halele Electrometal, au anunţat că au anulat acest party. „Ştim cu toţii ce s-a întâmplat acum câteva zile, lucru ce a dus la schimbarea legislaţiei (se putea să fie altfel, fără să ne moară prieteni dragi). Ne-am luptat din răsputeri să găsim o locaţie în Timişoara care să îndeplinească toate condiţiile impuse de lege, însă fără rezultat. Cei ce încearcă să treacă cu vederea anumite nereguli vor fi pedepsiţi penal. Astfel… ne gândim la voi, ne gândim la noi, ne gândim la siguranţă. Fără să o dăm în bălării, cum se pare că se face în ultima vreme, v-am spus motivul sincer pentru care evenimentul se va amâna. Se va amâna, nu se va anula. Ceea ce înseamnă că în momentul în care vom găsi o locaţie care să fie în regulă cu toate, şi autorizată pentru a putea ţine un eveniment de o aşa mare anvergură vom reveni cu detalii. Legat de cei care şi-au cumpărat bilete în avans, există două variante: fie îşi pot lua banii înapoi (Bilete.ro – 021.311.93.23 sau cei ce şi le-au achiziţionat de la Bianca – 0724.788.545) fie le pot ţine pentru evenimentul care va avea loc în momentul în care vor fi toate puse la punct. Vă mulţumim pentru înţelegere şi în clipele astea grele, să ne rugăm ca cei încă în viaţă să se faca bine“, au transmis cei de la BlackOut.

UPDATE 2 Şi clubul Amplificat a decis suspenadarea activităţii. „În lumina situației tragice din ultima săptămână, Amplificat împărtășește îngrijorarea profundă și preocuparea numeroaselor cluburi și localuri din țară și din orașul nostru. Prin urmare, în mod unilateral, am decis suspendarea activității și reevaluarea tuturor măsurilor de siguranță (nu doar cele în caz de incendiu) în spațiul pe care îl operăm. Menționăm că și pana acum spațiul deținea ieșiri de urgență, extinctoare, plan de măsuri și instructaj al personalului în caz de urgență, dar ansamblul masurilor de siguranță poate fi întotdeauna îmbunătățit. Regretăm eventualele inconveniente create cu această ocazie și sperăm să ne regăsim sănătoși (mai ales) la unul dintre evenimentele viitoare”, au transmis reprezentanții clubului Amplificat

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.