Motivul HALUCINANT pentru care o secțiune a lotului 2 de autostradă Lugoj-Deva...

Motivul HALUCINANT pentru care o secțiune a lotului 2 de autostradă Lugoj-Deva urmează să fie demolată. Cum încearcă o firmă italiană să păcălească statul

2
DISTRIBUIȚI

lot 2 autostrada timisaora lugoj asociatia pro infrastructura (1)

După anunțul privind demolarea unei porțiuni a autostrăzii Orăștie-Sibiu, în România se construiește artificial încă o autostradă de către aceiași italieni de la Salini Impregilo care urmează să fie dărâmată, scrie capital.ro. Cel mai grav este faptul că studiul de fezabilitate pentru al doilea lot de autostradă ce urmează a fi demolat este realizat de aceiași firmă care s-a ocupat de documentația porțiunii de autostradă aflată între Orăștie și Sibiu.

Italienii de la Salini Impregilo încearcă să păcălească din nou statul român prin construirea celor aproximativ 28 km de autostradă între Lugoj și Deva.


Odată cu demolarea unei porțiuni de autostradă între Orăștie și Sibiu, construită de Salini Impergilo, CNADNR a cerut verificarea finalizării celor 17 km din lotului 2 al autostrăzii Lugoj-Deva proiect derulat de același grup italian. Surse oficiale din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi au declarat pentru capital.ro că o porțiune din cei 17 km de autostradă, aflați pe lotul 2, cuprins între Lugoj și Deva, anunțați a fi dați în folosință la sfârșitul acestui an, ar putea fi demolată din cauza faptului că s-a constatat folosirea materielor de slabă calitate ca și la autostrada Orăștie-Sibiu. „Avem un raport în urma unei expertize efectuată pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Materialele de construcții care ar fi trebuit puse în corpul autostrăzii nu au fost găsite de experți, dar au fost plătite de către Compania Națională de Autostrăzi. În expertiză este precizat că trebuie demolată o anumită porțiune de autostradă pentru că s-au constatat lucruri foarte grave. Am cerut o nouă exepertiză pentru a stabili dacă firma de construcții a respectat proiectul”, ne-au explicat sursele citate.

Italienii de la Salini Impregilo, în asociere cu firme SECol SpA, în vara anului 2013 au câștigat la preț de dumping construcție celor 28 km de autostradă între Lugoj și Deva.

Chiar dacă prețul construcției lotului 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, în lungime de aproximativ 28 km, era evaluat, conform caietului de sarcini, la aproximativ 9,3 milioane de euro în medie pe kilometru, Salini Impergilo a venit cu o oferta de aproximativ 50% din prețul calculat. Salini Impregilo a câștigat licitația pentru suma de 562 milioane de lei, respectiv 4,56 milioane de euro în medie pe kilometru.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.