Ninsori, ploaie şi vânt în weekend. Cod portocaliu şi cod galben în...

Ninsori, ploaie şi vânt în weekend. Cod portocaliu şi cod galben în 16 județe din jumătatea de vest a țării

0
DISTRIBUIȚI

trafic-ploaie-timisoara-4

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări cod galben și cod portocaliu de precipitații și intensificări ale vântului ce vor intra în vigoare în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora 2.00, în județe din nordul, vestul și sud-vestul țării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 21 noiembrie, ora 2,00 — 22 noiembrie, ora 12,00, Codul portocaliu vizează județul Maramureș, precum și zonele de munte ale județelor Bistrița Năsăud, Bihor, Cluj și Sălaj, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 50 de litri/metrul pătrat și, izolat, 70 de litri/metrul pătrat.

De asemenea, în intervalul 21 noiembrie, ora 9,00 — 22 noiembrie, ora 9,00, va fi Cod galben de ploi în 15 județe din vestul, nord-vestul și nordul țării, unde cantitățile de apă vor depăși local 25 — 30 litri/metrul pătrat și, izolat, 50 de litri/metrul pătrat.


Județele afectate sunt: Satu Mare, Sălaj, Suceava, Neamț, Botoșani, Harghita, Mureș, Bihor, Arad, Alba, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj și Mehedinți.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 noiembrie), în Munții Apuseni și în grupele nordice ale Carpaților Orientali, dar și la înălțimi de peste 1.800 metri în celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Precipitații mixte sunt posibile duminică (22 noiembrie) și în zonele de deal din vestul și nordul teritoriului. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 55-60 kilometri/oră. La munte, cu precădere în zona înaltă, va sufla tare, cu peste 90-100 kilometri/oră, trecător viscolind ninsoarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.