O primă luptă a Timișoarei la SUPREMAȚIA în futsal. Cu ce fost...

O primă luptă a Timișoarei la SUPREMAȚIA în futsal. Cu ce fost jucător de la Tg. Mureș s-a întărit CS Informatica înainte de duelul direct

0
DISTRIBUIȚI

futsal dobre (1)

Informatica Timișoara are parte joi de un prim derby în Liga I la futsal. Cu un parcurs impecabil până acum în șapte jocuri disputate, elevii lui Robert Lupu înfruntă acasă una dintre candidatele la titlu, City’us Târgu Mureş, și au ocazia să urce pe prima poziție. Bănăţenii au mutat şi pe piaţia transferurilor înainte de acest joc, transferând chiar un jucător care a evoluat pentru ardeleni.

Timişorenii au 21 puncte din 21 posibile înainte de jocul cu mureşenii. Târgu Mureș și Deva au același număr de puncte dar și un joc în plus. Dacă echipa de la poalele Cetății s-a impus în fața lui City’us, sâmbătă a suferit un eșec surprinzător la Iași (scor 5-8).

Pentru meciul cu Tg. Mureş CS Informatica a „lovit” printr-o mutare surprinzătoare, a adus în plin sezon un fundaș internațional cu o vastă experiență. E vorba de ex-mureșeanul Gabriel Dobre (35 ani), jucător originar din Constanța. „Mă bucur că am reușit să-l aducem. Era în plan încă de la început, dar aparținera de Tg. Mureș. Vine după o pauză de două-trei luni.


Întăreşte defensiva, sper să-și pună amprenta. Se antrenează de azi cu noi. Voi vedea azi-mâine dacă e apt pentru meciul de joi. Când e nevoie de stabilitate în teren voi apela la el, nu aș vrea, dacă nu e necesar, să-l folosesc chiar acum cu Tg. Mureș”, a spus antrenorul-jucător Robert Lupu despre noua achiziție.

”Pentru mine e o chestie foarte bună, s-a întâmplat în scurt timp, cunosc majoritatea jucătorilor, cu unii am fost colegi, cu alții adversar, precum jucătorii sârbi. Am venit pentru că și eu cred în acest proiect. Am acceptat imediat. Chiar dacă în vară nu s-a realizat, mă bucur că a fost acum. Nu știu dacă voi juca cu Tg. Mureș, nu e asta așa important. Normal că aș vrea să joc, dar decât să fac prostii… În play-off se pot întâmpla multe lucruri. Pe unde am fost eu, Lupu și Matei, am luat campionatul”, a declarat Gabriel Dobre, jucător care a evoluat atât la național de futsal cât și la cea de fotbal pe plajă. Acesta are și experiență în campionat maghiar, evoluând pentru Gyor.

”Profilul acestor jucători e de campioni. Pe unde au fost au fost campioni. Chiar se bucura și Slobodan (n.r. Janjic) în vestiar că nu va fi adversar cu Gabriel”, a completat Lupu.

Timișorenii s-au confruntat luna trecută cu o serie de accidentări serioase. Dacă brazilianul Thiago Alcantara e indisponibil pe o perioadă mai lungă de timp, sunt șanse mari ca sârbul Stefan Rakic și Adrian Călugăreanu să fie recuperați pentru meciul cu City’us. ”Rakic și Călugăreanu au șanse mari să joace. Stefan Rakic se pare că a revenit complet 100%. Parametri fizici sunt scăzuți pentru că a stat patru săptămâni. Adi Călugăreanu e în program de recuperare, așteptăm azi un răspuns”, a explicat Daniel Rupa, antrenorul secund al ”alb-violeților” de pe parchet.

Partida CS Informatica Timișoara – City’us Tg. Mureș, restanță din runda a 3-a, se dispută joi, de la ora 20.15, în Sala ”Constantin Jude”. În ultimul joc bănățenii s-au distrat pe seama codașei Galactic Focșani, scor 10-1!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.