O şansă la viaţă pentru una din victimele tragediei din clubul Colectiv,...

O şansă la viaţă pentru una din victimele tragediei din clubul Colectiv, cu sprijinul medicilor timişoreni. Cum o ajută plămânul artificial să trăiască

0
DISTRIBUIȚI

operatie-640x480

O tânără de nici 30 ani, grav rănită, victimă a tragediei din clubul Colectiv, trăieşte şi datorită medicilor timişoreni. Pacientei, care este internată la Spitalul „Dr. Bagdasar-Arseni” din Bucureşti, i-a fost montat un plămân artificial, ieri.


Pentru această operaţie, medicii bucureşteni au primit ajutorul a doi doctori din Timişoara. Este vorba de Marius Păpurică şi Claudiu Neamţu, medici în cadrul Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Timişoara.

„Noi am avut deja peste 50 de cazuri, deci suntem unitatea de ATI cu cea mai mare experiență din România, motiv pentru care cei doi medici au plecat la București să-i ajute”, a explicat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara. Potrivit Digi24, plământul artificial a fost montat unei tinere care nu mai putea fi ventilată mecanic. Prin noua tehnică, sângele pacientului este trecut printr-un dispozitiv care asigură eliminarea dioxidului de carbon în exces și oxigenarea sângelui.

Dispozitivul se numeşte plămân artificial pentru că poate suplini funcţia acestui organ pentru cel mult 29 zile. Noua tehnică oferă timpul necesar vindecării plămânilor şi reluării unei respiraţii normale. Urmează ca astăzi, alţi patru medici din Timişoara să ajungă în spitalele din Bucureşti, pentru a le ajute pe victimele incendiului din clubul Colectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.