O şansă în plus la viaţă pentru micuţii născuţi prea devreme, la...

O şansă în plus la viaţă pentru micuţii născuţi prea devreme, la Timişoara. Cu ce aparate medicale a fost dotată Maternitatea „Odobescu” cu sprijinul comunităţii

0
DISTRIBUIȚI

prematur

Bebeluşii care vin pe lume prea devreme la Timişoara au mai multe şanse de a trăi. Cu ajutorul comunităţii, recent, la Maternitatea „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timişoara au ajuns două echipamente performante necesare îngrijirii medicale copiilor născuţi prematur.


Este vorba de două monitoare pentru funcţii vitale, care au costat aproape 7.400 euro.

Aparatele medicale au fost achiziţionate pentru maternitatea de stat timişoreană, una dintre cele mai mari din vestul ţării, în cadrul unei campanii derulate de Organizaţia „Salvaţi Copiii”. Donaţiile au fost făcute pe tot parcursul acestui an. În total, zece maternităţi din întreaga ţară au fost dotate cu echipamente de specialitate în cadrul campaniei „Grijă pentru copii”.

România este, în continuare, pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă. Potrivit statisticilor, un copil mai mic de un an moare la fiecare cinci ore. Însă, atunci când nou-născuţii sunt îngrijiţi corespunzător, 33% dintre aceste decese pot fi prevenite. Medicii timişoreni atrag atenţia asupra faptului că, în ultimii cinci ani, s-a dublat numărul copiilor născuţi prematur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.