Prognoză sumbră – Timişoara ar putea rămâne fără servicii de salubrizare. Ce...

Prognoză sumbră – Timişoara ar putea rămâne fără servicii de salubrizare. Ce HCL ar putea fi votat pentru criza de la RETIM

0
DISTRIBUIȚI

masina retim 1

Consilierii PSD Timiş, Alfred Simonis şi Dan Idolu au găsit o soluţie pentru ca RETIM să iasă din criza generată de acumularea penalităţilor de şapte milioane de lei ca urmare a nerealizării unei staţii de compostare a deşeurilor.

„Societatea RETIM care are ca acţionari 50% CLT şi 50% SC RER, prin contractul de furnizare a serviciilor, se obliga să realizeze un obiectiv de investiţie staţie de sortare, staţie compost ulterior obiective care oricum nu s-au realizat. Faptul că nu s-au realizat în sine nu ar fi aşa o mare problemă, dar RETIM s-a obligat că dacă nu realizează această investiţie plăteşte zece mii de lei penalităţi în fiecare zi, Acum sunt şapte milioane de lei. Probabil aceste penalităţi curg până se va realiza obiectivul, ceea ce nu credem că este posibil sau până se va rezilia contractul”, a atenţionat consilierul local Dan Idolu.


Acesta susţine că dacă RETIM ar fi ajutată de primărie s-ar considera ajutor de stat. „Soluţia pe care noi o vedem posibilă, nu şa vrea să mă pronunţ asupra soluţiei. Consecinţele care ar decurge ar fi obligaţi la plată a penalităţilor până la rezilierea contractului. Rezilierea contractului şi organizarea unei licitaţii pentru a contracta un nou operator. Dacă nu se realizează acest lucru, va veni consiliul concurenţei şi îi poate amenda cu până la 10% din cifra actuală de afaceri ă, ceea ce va duce spre faliment”, a mai spus Idolu.

Alfred Simonis a comentat că „suntem în situaţia ca de un an jumate de la data la care ar fi trebuit să se finalizeze investiţia CLT nu a fost informat nici de primar, de direcţia de specialitate din primărie, de RETIM şi nici de reprezentantul CLT în A.G.A, despre penalităţi, probleme, situaţia reală a societăţii. În acestă dimineaţă am depus cu domnul Idolu un proiect de hotărâre prin care dorim să îl revocăm pe domnul Vasile Vesa din funcţia deţinută. E vorba de o situaţie în care societatea cu atâtea dificultăţi financiare şi permite să îi cumpere o maşină de zeci de mii euro primarului, ceea ce ne face să ne punem semne de întrebare legat de faptul că atâta timp a fost păstrată tăcerea vizavi de această situaţie”. Pesediştii susţin că Timişoara riscă să rămână fără servicii de salubritate şi că Vasile Vesa a refuzat să comenteze pe marginea tăcerii sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.