Povestea CUTREMURĂTOARE a unui băieţel născut prematur din vestul ţării, care are...

Povestea CUTREMURĂTOARE a unui băieţel născut prematur din vestul ţării, care are nevoie de o operaţie extrem de scumpă pentru a vedea. Cum îl poţi ajuta

0
DISTRIBUIȚI

copil nascut prematur

Un băieţel de doar un an şi trei luni este un adevărat luptător. Copilul a venit pe lume prematur, la doar şase luni, şi deşi medicii i-au dat slabe şanse de supravieţuire, Markus a reuşit să trăiască în mod miraculos. Din păcate, băieţelul nu vede, iar singura şansa de a-şi recăpăta vederea în proporţie de 50 – 60% este o operaţie în SUA, care costă o sumă uriaşă de bani, pe care familia copilului nu şi-o permite.

Familia lui Markus locuieşte în Bocşa, judeţul Caraş-Severin. Băieţelul a venit pe lume, împreună cu fratele lui Lukas, mult prea devreme, la 25 de săptămâni. La naştere, gemenii au primit nota trei, Lukas cântărea 750 de grame, iar Markus doar 730 de grame. Din nefericire, la opt zile de la naştere, Lukas s-a stins din viaţă, iar Markus a devenit un învingător în lupta pentru supravieţuire pe care a purtat-o timp de două luni la Maternitatea „Bega” din Timişoara.


Au urmat ale două luni şi jumătate la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, unde a stat intubat.

„În aceeaşi perioadă, băieţelul a suferit şi o operaţie cu laser la ochişori, s-a chinuit cu o hernie (inghinală) şi cu o grea recuperare. După externare a fost operat de hernie dar, doar pe partea stângă, cu partea dreaptă chinuindu-se şi în prezent. Deşi Markus nu vede, el are reacţii la lumină, creierul său trimite funcţii la ochi, dar doar în prezenţa luminii”, povesteşte mama lui Markus, Narcisa Buzilă.

În urma unui control în Italia, băieţelul a fost examinat de un medic venit din Detroit, SUA, iar diagnosticul dat a fost de gradul IV B, cu şanse de operaţie. Intervenţia chirurgicală ar urma să fie realizată în America, în ianuarie 2016, însă costurile operaţiei sunt foarte mari, ajungând la aproape 40.000 dolari. „Markus este un luptător, el luptă pentru a putea fi un copil normal, deşi şansele lui la naştere au fost minime, aproape nule din partea medicilor, din partea lui Dumnezeu a avut şanse de 100%. În fiecare zi, el ne dă o lecţie de viaţă şi ne arată puterea lui Dumnezeu”, mai spune mama lui Markus.

Oamenii cu suflet mare care doresc să-l ajute pe băieţel să vadă pot face donaţii în conturile: RO37BRDE110SV39371921100 – Ron, RO79BRDE110SV39372051100 – Euro. Conturile sunt deschise la BRD pe numele mamei Narcisa Buzilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.