Preşedintele Colegiului Medicilor din Timiş, la PRESSALERT LIVE: „A condiţiona actul medical...

Preşedintele Colegiului Medicilor din Timiş, la PRESSALERT LIVE: „A condiţiona actul medical e o mare porcărie”. Ce părere are despre doctorul de la Institutul de Boli Cardiovasculare care a luat şpagă VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

lazar fulger 1

Lazăr Fulger, preşedintele Colegiului Medicilor din Timiş şi şeful Clinicii II Chirurgie de la „Judeţean”, a fost invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, pentru a vorbi despre cazul chirurgului de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara care a fost prins în flagrant în timp ce lua mită, şi nu numai.

Medicul timişorean a ţinut să precizeze că îi pare rău că s-a întâmplat o astfel de situaţie care „vine să compromită imaginea colectivului medical timişorean”. Lazăr Fulger a adăugat că, din punctul său de vedere, „a condiţiona actul medical e o mare porcărie. Cine solicită un act medical? Doar o persoană care este în nevoie.


Tocmai de aceea, asistenţa medicală trebuie acordată indiferent de condiţii. Condiţionarea actului medical este o faptă gravă care trebuie sancţionată”. În ceea ce-l priveşte pe Caius Streian, chirurgul care a luat şpagă în urmă cu câteva zile, Lazăr Fulger are doar cuvinte de laudă. „Este un bun profesionist, absolvent de Medicină şef de promoţie, născut într-o familie de medici. Ancheta este în curs, nu pot să spun că a cerut sau că nu a cerut mită. Există o reclamaţie, iar procurorii îşi fac treaba şi bine fac”, a precizat preşedintele Colegiului Medicilor din Timiş.

Totuşi, medicul Lazăr Fulger a explicat că, în ultimii ani, pentru a rezolva unele cazuri, medicii au fost nevoiţi să achiziţioneze anumite materiale sanitare sau consumabile în plus. Deci, cu bani de la pacienţi. „Auzeam că e nevoie de tot felul de proteze, la spitalul judeţean aceste lucruri s-au reglementat în ultima perioadă. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate decontează o sumă fixă, în această sumă nu este cuprinsă manopera chirurgului şi calitatea manoperei”, a explicat Lazăr Fulger.

Preşedintele Colegiului Medicilor din Timiş a mai ţinut să precizeze că, de-a lungul timpului, în judeţul nostru, au existat extrem de puţine cazuri de medici care au cerut şpagă şi au fost reclamaţi de pacienţi la colegiul medicilor. „Obligaţia colegiului medicilor este de a face o anchetă, face un dosar, solicită opinia celui reclamat. Noi putem să luăm atitudine dacă e reclamată calitatea actului medical, restul e de datoria procuraturii”, a mai afirmat Lazăr Fulger, la PRESSALERT LIVE.

3 COMENTARII

  1. Nimeni nu poate compromite ce este deja compromis! Oricum, aproape toti medicii se cred mai sus de toate, dar vor plati toti cei care au bagat oameni cu buna stiinta in pamint! Din cauza banilor, incompetentei, etc.

  2. Zau, e de ris ! Lazar Fulger vorbeste de mita, sau mai elegant „a condiţiona actul medical e o mare porcărie” ? Pina in anii ´90 era unul din cei mai scumpi medici timisoareni. Dupa ´90 se zicea ca fara 3000-6000 DM si mai tirziu euro nu ai ce cauta la el. Sint o gramada de pacienzi care nu au uitat asta , sau mai platesc si azi datoriile facute pentru a putea fii tratati. De atita tesut adipos, nici obrazul nu-i mai poate crapa de rusine ! Dar zeflemist si nesimtit a fost decind il stiu, din anii de liceu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.