Primăria Timișoara primește o nouă lovitură din partea Justiției. Vezi ce sumă...

Primăria Timișoara primește o nouă lovitură din partea Justiției. Vezi ce sumă trebuie să plătească pentru una din instituțiile din subordine

0
DISTRIBUIȚI

bani pp

Primăria Timișoara a primit, recent, o nouă lovitură din partea Justiției, fiind obligată să achite o sumă importantă pentru una din instituțiile din subordine. Colterm a dat în judecată Liceul de Arte Plastice pentru a plăti facturile restante din perioada noiembrie 2011-mai 2013, suma totală cu tot cu penalități fiind de 241.850,68 lei, penalitățile continuând până la plata integrală. De asemenea, compania de termoficare a chemat în garanție Consiliul Local Timișoara și pe Primarul Municipiului Timișoara, cele două instituții susținând că nu au nicio calitate procesuală.


Tribunalul Timiș a respins excepția invocată și a decis să oblige „terţii intervenienţi forţaţi la plata către pârâtul Liceul de Arte Plastice a sumei de 286.446,89 lei formată din suma de 241.850,68 lei reprezentând contravaloarea facturilor restante aferente perioadei noiembrie 2011-mai 2013 şi suma de 44.596,21 lei reprezentând penalităţi de întârziere, calculate până la data de 29.11.2013, penalităţile (în cuantum egal cu nivelul dobânzii datorate pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare) urmând să curgă în continuare până la achitarea integrală a debitului. Obligă terţii intervenienţi forţaţi la plata către pârâtul Liceul de Arte Plastice a cheltuielilor de judecată în sumă de 6.469,47 lei pe care pârâtul a fost obligat să le achite reclamantei”. Primăria a făcut apel, dar acesta a fost respins de Curtea de Apel Timişoara, aşa că municipalitatea va trebui să achite datoriile către Colterm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.