Primăria Timișoara, răspunsuri în bătaie de joc la cererile în baza legii...

Primăria Timișoara, răspunsuri în bătaie de joc la cererile în baza legii privind accesul liber la informațiile publice. Ce transmit autoritățile despre succesorul arhitectului-şef demisionar

0
DISTRIBUIȚI

robu-urla-microfon-clt

Primăria Timişoara continuă să răspundă în bătaie de joc la solicitările jurnaliştilor. După scandalul în care primarul Nicolae Robu a anunţat presa că nu îi ajunge la şireturi din cauza faptului că el are o carieră de succes realizată cu muncă grea şi cinstită, acesta a impus o nouă regulă în comunicarea cu jurnaliştii. Mai exact, orice informaţie trebuie solicitată în scris, în baza Legii 544 privind accesul liber la informaţiile de interes public, asta deşi legea prevede şi solicitarea verbală.

Raspuns PMT

Astfel, imediat după ce PRESSALERT.ro a publicat informaţia conform căreia arhitectul-şef Ciprian Cădariu a demisionat, am cerut Alinei Pintilie, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Timişoara, o declaraţie în legătură cu demisia lui Cădariu, aceasta răspunzând că „nu pot da declaraţii pe acest subiect.


Vă rugăm să vă adresaţi instituţiei conform prevederilor Legii 544 (legea privind liberul acces la informaţii de interes public, n.a.)”. Ulterior am făcut o cerere pentru a afla numele persoanei care a fost desemnată să preia în regim de interimat prerogativele lui Cădariu. Astăzi, Primăria Timişoara a transmis un răspuns în bătaie de joc. „Vă informăm că postul este ocupat”. Adică, conform lămuririlor oferite de primarul Nicolae Robu, după anunțul demisiei lui Cădariu, acesta va părăsi postul abia în 1 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.