Primarul din Lugoj a găsit formula prin care să-i mobiliezeze pe rău-platnici...

Primarul din Lugoj a găsit formula prin care să-i mobiliezeze pe rău-platnici să își achite taxele și impozitele locale restante. Ce va face

0
DISTRIBUIȚI

Francisc-Boldea

Primarul din Lugoj a găsit formula prin care să-i mobiliezeze pe rău-platnici să își achite taxele și impozitele locale restante. În loc să îi ”cocoșeze” cu penalități și amenzi, le oferă clemență. O facilitate fiscală pentru majorările de întârziere aferente impozitelor şi taxelor locale restante a fost anunțată, vineri de edilul Francisc Boldea.

Primarul lugojean a inițiat o propunere de hotărâre a Consiliului Local prin care vrea să reducă cu 50% a majorările de întârziere percepute pentru impozitele şi taxele locale neachitate la data de 30 septembrie 2015 de către contribuabili.

”Lugojenii sunt conştiincioşi la plata taxelor şi impozitelor locale, însă pentru cei care întâmpină dificultăţi în achitarea lor, consider că acest proiect este bine venit.


Reuşim astfel să îi ajutăm şi să îi stimulăm în acelaşi timp pe cei care doresc să îşi îndeplinească obligaţiile fiscale restante”, a declarat Boldea.

Concret, vor putea beneficia de această facilitate fiscală persoanele fizice şi juridice care depun o cerere la registratura Primariei Municipiului Lugoj până la data de 30 iunie 2016. În plus, contribuabilii trebuie să achite debitele restante şi 50% din majorările aferente acestora până la data de 31 martie, anul viitor, dar și impozitele şi taxele locale aferente perioadei 1 octombrie 2015 – 31 martie 2016.

În prezent, în evidenţele Serviciului Impozite si taxe locale, figurează aproximativ 10.234 de persoane fizice şi juridice cu datorii la bugetul local. Valoarea totală estimată a scutirii care va fi acordată în cadrul acestei proceduri este de aproximativ 3.671.383 lei.  ( Sursa foto: Redesteptarea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.