Primarul Nicolae Robu, ANUNŢ despre tarifele de parcare din Timişoara. De ce...

Primarul Nicolae Robu, ANUNŢ despre tarifele de parcare din Timişoara. De ce nu se pot construi parcări supraterane şi subterane

0
DISTRIBUIȚI

parcare semn

Veşti bune pentru şoferii timişoreni. În contextul crizei de locuri de parcare din centrul oraşului, survenită după ce nu mai puţin de zece străzi vor deveni pietonale, Primăria Timişoaara a luat decizia să păstreze tarifele pentru parcare şi anul viitor.

Edilul-şef Nicolae Robu a anunţat că „nu schimbăm niciun tarif, rămânem fix pe ceea ce a funcţionat în anul 2015. Cosiderăm că merge bine. Sistemul Timpark a funcţionat bine, sunt aproape 13.000 de abonamente. Înainte pe Tel Park erau cam 9.000 de plătitori pe zi abonamente plus tichete, acum sunt numai abonamente 13.000 valabile în fiecare zi şi pe lângă aceste abonamente mai sunt circa 2.000 de plătitori cu SMS sau cu bip-uri.


Mai aveam circa 1.000 în plus când avem şi parcarea de la Bega. Tarifele sunt mai mici decât erau înainte când şi dacă stăteai 15 minute trebuia să plăteşti pentru ore, iar plata este mult mai comodă”.

Cu toate că spune că sistemul Timpark funcţionează ca la carte, edilul nu poate prezenta materializarea acestor performanţe în amenajarea de locuri de parcare sau în construirea unor parcări supraterane sau subterane care li se promit timişorenilor de ani buni. Mai exact, întrebat în ce stadiu se află amenajarea de locuri de parcare în centru, primarul a explicat că „problema cu amenjarea unei parcări în centru se rezumă la faptul că nu găsim un teren unde să facem parcarea, ar fi loc sun inelul I”. Nici negocierile cu Univesitatea de Vest din Timişoara pentru locaţia de pe Oituz nu par să ducă la vreun rezultat. Edilul a comentat că „cu UVT încă nu e gata negocierea, procedurile sunt foarte greoaie, sper ca în această iarnă să finalizăm. De îndată ce finalizăm vom scoate la licitaţie după modelul pe care l-am folosit la Bega realizarea acelei parcări supraterane de peste 3.000 de locuri. Dacă nu se va prezenta nimeni la licitaţie vom asuma construirea pe bugetul local şi bugetul SDM”. Tarifele de parcare pot fi comsultate aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.