Primarul Nicolae Robu, „băiţă de mulţime” cu elevii din clase pregătitoare de...

Primarul Nicolae Robu, „băiţă de mulţime” cu elevii din clase pregătitoare de la Liceul Moisil. De ce condiţii şcolare beneficiază acum micuţii

0
DISTRIBUIȚI

Inaugurare Mosil Robu

Micuţii care invaţă la Liceul Grigore Moisil din Timişoara au de astăzi condiţii ca la carte pentru a-şi desfăşura activitatea de studiu. Inaugurarea spaţiului a fost făcută de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care nu a ezitat să ia la pas fiecare sală de clasă şi să întrebe elevii ce părere au despre noile condiţii de studiu, admiţând că a făcut cu acest prilej mici băiţe de mulţime. Primarul a fost darnic şi cu indicaţiile preţioase astfel că micuţii din clasele pregătitoare au primit de la acesta şi sfaturi legate de necesitatea cuminţeniei şi a disciplinei. De data acesta însă, primarul a avut o atitudine moderată şi nu a cântat la chitară şi nici nu a dat autografe.

“Suntem foarte bucuroși să fi finalizat fazele I și II ale unui proiect mai amplu dedidcat îmbunătățirii condilților școlare în Timișoara. Știm foarte bine că în Timșoara liceul Moisil are copii excepționali și am avut o datorie specială, cu atât mai mare, să asigurăm și condiții cât mai bune pentru a se face școală aici. Din păcate, infrastructura școlară a fost necorespunzătoare și încă mai avem multe de făcut în tot orașul.


Aici am realizat amenajarea parterului și a unei mansarde. Se poate vedea cât de frumos a ieșit totul. Sunt opt săli de clasă realizate, patru la mansardă, patru jos. Fiecare sală de clasă are vestiare, are locuri pentru materialele didactice, mobilierul este nou, parchetul… absolut totul. În această școală, încălzirea se făcea cu sobe pe lemne. Abia acum am schimbat sistemul și avem aici încălzire centrală, un sistem de termoficare modern”, a declarat edilul-şef Nicolae Robu.

Mai mult, acesta a explicat că lucrările vor continua şi pe viitor şi vor include alte părţi ale imobilului. „Fațada va fi și ea realizată în faza a treia. Valoarea lucrărilor pentru aceste două faze este de 1,6 milioane de lei, cu TVA. Firma care a executat lucrările este Drufec SRL, iar proiectantul a fost SC Neodraft SRL. În decembrie va fi gata și demisolul. Aici vom avea amenajate spații foarte interesante, dedicate afterschool-ului: sală de mese, grupuri sanitare, o sală dedicate activităților sportive, un cabinet medical și încăperi pentru depozitare. Va fi foarte interesant ce va ieși și la demisol. Am fost asigurat că această clădire respectă normele PSI. Se impun însă și verificări pe parcurs. Sunt uși destul de largi, există uși de acces la ambele capete, sunt montați senzori de fum în fiecare clasă. Încă se mai fac ore după-amiază la Moisil, sunt cinci clase a patra. Pentru moment nu există o soluție pentru ca acestea să meargă la cursuri dimineața”, a mai spus Robu. La ieşirea din clădire primarul a fost aşteptat de mai mulţi părinţi care i-au cerut ca accesul în scoală să se facă pe altă intrare, dat fiind faptul că spaţiu actual este prea mic şi că liniile de tramvai trec chiar pe lângă trotuare şi astfel micuţii riscă în orice moment să aibă parte de un accident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.