Primarul Nicolae Robu: „În concepţia mea, un guvern de tehnocraţi nu trebuie...

Primarul Nicolae Robu: „În concepţia mea, un guvern de tehnocraţi nu trebuie să fie unul de cursă lungă”. Care ar fi atribuţiile noului guvern

0
DISTRIBUIȚI

PNL06 robu

Vreme de nu mai puţin de o săptămână, oameni din toată ţara au ieşit în stradă după tragedia de la Colectiv – unde până acum nu mai puţin de 56 de oameni şi-au pierdut viaţa – pentru a cere eliminarea corupţiei şi înlocuirea politicienilor cu state vechi cu tehnocraţi sau cel puţin cu oameni care nu au dosare în justiţie.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu crede însă că un guven de tehnocraţi poate fi la conducerea ţării vreme îndelungată. „În concepţia mea, un guvern de tehnocraţi nu trebuie să fie unul de cursă lungă, pentru că într-o ţară răspunderea trebuie să fie foarte clar asumată şi asta se poate face doar de către oamenii politici.


Acesta este rostul partidelor, să asigure un cadru în care poporul să se poată exprima, să-şi poată desemna reprezentanţii, dar astfel încât tot ce se întâmplă nu lăsat în neant, pentru că orice lăsare a lucrurilor în nebuloasă, în ceea ce priveşte răspunderea, poate avea consecinţe grave”, a spus liberalul timişean.

Pe scurt, Robu crede că rostul guvernului de tehnocraţi este să alcătuiască bugetul pentru anul 2016 şi să asigure un cadru pentru desfăşurarea unor alegeri corecte. Mai mult, Robu vrea şi organizarea simultană a alegerilor locale şi parlamentare. „Momentul cel mai bun pentru a organiza şi alegerile parlamentare în situaţia creată în România este cel al alegerilor locale. Suprapunerea lor ar avea foarte multe avantaje, inclusiv acela că nu s-ar mai produce în societatea românească o bulversare specifică oricărui act electoral”, a explicat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.