Primarul Nicolae Robu dă asigurări: pavarea centrului istoric va fi gata la...

Primarul Nicolae Robu dă asigurări: pavarea centrului istoric va fi gata la finele acestei luni. Ce mesaj are pentru cârcotaşi

0
DISTRIBUIȚI

PIATRA CUBICA UNIRII01.JPG

Veşti bune legate de proiectul de reabilitare a centrului istoric au fost oferite la finele acestei săptămâni de primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Edilul şef a declarat că „cel mai probabil la sfârșitul lunii noiembrie vom avea toată pavarea finalizată. Desigur că nu putem ști cum va fi vremea, însă dacă progonoza anunţată rămâne valabilă, vom reuși să finalizăm tot ce ţine de pavare până la finalul lunii noiembrie”. Astfel, cel mai probabil luna decembrie va rămâne dedicată finisajelor, procedurilor legate de iluminatul stradal, punerea în valoare a descoperirilor arheologice.

Mai mult, legat de acest ultim subiect, cel al descoperirilor arheologice, care a stârnit ample controverse legate de decizia firmei Corint de a îngropa băile turceşti descoperite în timpul procesului de reabilitare a centrului istoric, edilul a spus că „acest proiect a făcut obiectul unei licitații separate, şi procedurile au durat mai mult şi pentru că procesul de cercetare arheologică a fost unul amplu”.


Ca urmare a reabilitării centrului istoric, proiect care are ca dată de finalizare 31 decembrie, nu mai puţin de zece străzi vor deveni pietonale. Acestea sunt Sergent Constantin Mușat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Griselini, Fără Nume, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu și Enrico Carusso.

Deşi nu a reuşit să rezolve încă problema amenajării unei parcări în centrul oraşului, Robu a ţinut să le transmită un mesaj celor care l-au contestat, atrăgând atenţia că banii europeni aferenţi proiectului ar putea fi pierduţi dacă lucrările nu se finalizează la timp. Mai exact, edilul a transmis că „aţi putut remarca cât de nedrepte au fost toate acele aprecieri ale unor oameni care nu au făcut nimic în viaţa lor la adresa acestui proiect”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.