Primarul Nicolae Robu, noi promisiuni pentru achiziţionarea clădirii Colegiului Naţional Bănăţean. Ce...

Primarul Nicolae Robu, noi promisiuni pentru achiziţionarea clădirii Colegiului Naţional Bănăţean. Ce noutăți are și când s-ar putea încheia negocierile

0
DISTRIBUIȚI

colegiu banatean deschidere.

După luni întregi de negocieri fără rezultat purtate între măicuţele de la Ordinul Călugărițelor de la Notre Dame şi municipalitatea timişoreană pentru cumpărarea clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional Bănăţean, lucrurile par să ia o nouă turnură. Astfel, în curând cele două părţi ar putea să cadă de acord cu privire la preţul de vânzare a clădirii în care învaţă peste 2.000 de elevi şi pentru care municipalitatea nu mai vrea să achite chirie.

Zilele trecute, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a informat cu privire la stadiul negocierilor cu Episcopia Romano-Catolică spunând că „au progresat mult. Vă pot da asigurări că există semne încurajatoare. Sunt unele lucruri care nu depind de noi, însă am motive, după modul în care au decurs ultimele întâlniri, să fiu încrezător că vom finaliza negocierile anul acesta”, a declarat Robu.

Aşa cum a anunţat până acum municipalitatea timişoreană doreşte să cumpere, alături de clădirea Colegiului Naţional Bănăţean, şi clădirea în care funcţionează Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”.


Practic valoarea celor două imobile a fost evaluată la 6,5 milioane de euro de către experţii contractaţi de Episcopia Romano-Catolică, însă primarul Robu susţine că experţii angajaţi de muncipalitate au stabilit un preţ mai mic, care nu a fost însă făcut public. Primarul a făcut promisiuni în legătură cu achiziţia celor două imobile şi la deschidea anului şcolar, unde a le-a vorbit elevilor de la Colegiul Bănăţean, spunând că după cumpărarea clădirii se vor face noi investiţii.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.