Primarul Nicolae Robu, SOLUȚIE pentru ca vestigille care vor fi acoperite în...

Primarul Nicolae Robu, SOLUȚIE pentru ca vestigille care vor fi acoperite în centrul istoric să nu fie uitate. Cum vrea să le readucă în atenţia trecătorilor

0
DISTRIBUIȚI

PROTEST IN LIBERTATII14_resize

Doar o lună de zile ne mai desparte de finalizarea proiectului de reabilitare a centrului istoric din urbea de pe Bega. Realizată cu fonduri europene investiţia prevede reamenjarea a nu mai puţin de patru pieţe şi a zece străzi care vor deveni pietonale după finalizarea lucrărilor. De departe lipsa copacilor din Piaţa Libertăţii şi decizia firmei Corint de a îngropa vestigiile găsite pe durata cercetărilor arheologice au fost subiecte care au stârnit ample nemulţumiri în rândul cetăţenilor din urbea de pe Bega, care au protestat faţă de deciziile proiectanţilor.


Întrebat astăzi despte stadiul lucrărilor de îngropare a vestigiilor, edilul Nicolae Robu a spus că

„Toată lucrarea trebuie să fie gata până la 31 dec 2015 Noi vrem să fie totul gata şi mai devreme şi pe acest proiect şi pe celelalte proiecte pentru ca în aceste zile de Crăciun nu se mai lurează.(…) Am avut o idee, dar încă nu am discutat cu proiectanţii, dar aş dori să creăm o anumită machetă cu tot ce se acoperă să se poată vedea la o anumită scală ceea ce s-a acoperit. Adică să se facă reconstituirea la o scală mică şi să dăm şi o notă de spectaculozitate.”
Vizavi de protestul timişorenilor nemulţumiţi de decizia de a îngropa Băile turceşti edilul a menţionat în trecut că „nu mă deranjează, suntem într-o ţară democratică unde orice cetăţean are dreptul să îşi exprime nemulţumirea. Ştiţi foarte bine că v-am informat în această privinţă, soluţia de punere în valoare a vestgiilor nu este dată de beneficiar, nici privat, nici public, ci este dată de specialişti, de cei care sunt autorizaţi să facă proiectul. Specialiştii sunt cei din Comisia de Monumente”. Robu a conchis că chiar dacă nu îi convine este nevoit să accepte soluţia propusă de cei de la monumente. În aceste zile lucările de pavare a zonei istorice sunt aproape de final, urmând ca în curând să se treacă la amplasarea statuilorm şi a băncilor în zona istorică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.