Primarul PSD al Reșiței, Mihai Stepanescu, ridicat de DNA. Unde se mai...

Primarul PSD al Reșiței, Mihai Stepanescu, ridicat de DNA. Unde se mai fac percheziții UPDATE 7 Stepanescu, reţinut. Vezi ce poziţie a adoptat în timpul anchetei VIDEO şi FOTO

3
DISTRIBUIȚI
stepanescu catuse 2
Procurori si polițiști de la DNA Timișoara au descins în urmă cu câteva minute în biroul primarului Reșiței, Mihai Stepanescu.
Acestuia i s-a transmis că este suspect într-un dosar de corupție și i s-a recomandat să își cheme un avocat. Stepanescu a început să vorbească, nervos, la telefon, iar mai multe persoane au fost chemate în biroul primarului.
Vom reveni cu amănunte.
stepanescu 1
UPDATE 1 Avocatul Viorel Pașca, implicat și în cazul Universității „Eftimie Murgu”, a sosit la Primăria Reșița pentru a-l reprezenta pe primar. În prezența acestuia urmează să înceapă o percheziție. Din primele informații este vorba de fapte de corupție legate de contracte din primărie, fiind vizate mai multe direcții ale instituției.
UPDATE 2 DNA efectuează percheziții atât la sediul Primăriei Reșița, la locuința din Reșița a edilului, la vila acestuia din Timișoara, cât și la alte două locații din orașul de pe malurile Begăi. Stepanescu este acuzat că în perioada 2014 – 2015 a primit șpagă pentru mai multe contracte derulate de primărie.

UPDATE 3 Stepanescu a ieșit din primărie sub escorta procurorilor DNA. Întrebat dacă a luat mită, acesta a spus că „nu am văzut dosarul, mi s-a prezentat un mandat pentru percheziție. Este vorba de un contract de lucrări publice. Nu pot să vă spun mai mult”. Stepanescu va fi dus pentru audieri la sediul DNA Timişoara.

UPDATE 4 Vila pe care primarul Stepanescu și-o construiește la Timișoara, la ieșirea spre Giroc, a fost percheziționată de o echipă a DNA Timișoara.


Lucrările nu sunt încă finalizate, însă în curte ele două corpuri de clădire sunt locuibile. La ora 15:00, anchetatorii au plecat de la vilă, iar, în paralel, și locuința acestuia din Reșița este percheziționată. La percheziție a participat și un avocat din partea primarului.

UPDATE 5 Mihai Stepanescu a ajuns la sediul DNA Timişoara, acesta declarând jurnaliştilor „s-au făcut percheziţii.O să dau explicaţii. Eu nu am luat de la nimeni. Eu nu am perceput nimic nici în contractul ăsta. Sunt sigur că în spate sunt şi nişte interese politice.  Eu nu am perceput nici direct, nici indirect. Nu ştiu ce interese politice”. Acesta urmează să fie audiat alături de femeia care a fost intermediară în primirea şpăgilor.

UPDATE 6 Anchetatorii au probe zdrobitoare împotriva primarului Stepanescu, susţin surse demne de încredere, apropiate anchetei. Printre altele sunt trei înregistrări când se primesc şpăgi şi o discuţie, înregistrată ieri, între pesedist şi intermediara banilor în care se vorbeşte explicit despre tranzacţii. La audieri au mai fost chemate alte patru persoane, inclusiv foşti angajaţi ai Primăriei Reşiţa. Audierea lui Stepanescu nu a început, dar avocatul acestuia a urcat la sediul DNA având o geantă pentru acest, semn că se aşteaptă să fie reţinut.

UPDATE 7 Mihai Stepanescu a părăsit la 22,25, sediul DNA încătuşat, pe numele său fiind emisă ordonanţă de reţinere pe 24 de ore. „Ce am avut de declarat am spus procurorilor”, a susţinut primarul. Acesta şi-a recunoscut acuzaţiile în timpul audierilor

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.