Primarul a tăiat panglica noii linii de troleibuz care va lega Timişoara...

Primarul a tăiat panglica noii linii de troleibuz care va lega Timişoara de Dumbrăviţa. Cum se va numi linia

0
DISTRIBUIȚI

troleibuz dumbravita

După mai bine de trei ani de zile de la începerea proiectului de extindere a liniei de troleibuz înspre Dumbrăviţa, lucrările au fost finalizate şi astăzi prima cursă cu „troleul” a fost făcută de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care a mers pe teren cu un alai de angajaţi din primărie şi jurnalişti.

Valoarea proiectului de extindere a reţelei de troleibuz de la Timişoara la Dumbrăviţa este de peste 17 milioane de lei. Prin noile lucrări efectuate, traseul troleibuzelor de pe linia 14 a fost prelungit de la intersecţia străzii I. I. de la Brad cu Calea Sever Bocu din Timişoara până la la sensul giratoriu de la intersecţia străzii Petőfi Sandor cu strada Ghioceilor din Dumbrăviţa. Nu mai puţin de 12 staţii de troleibuz au fost amenjate pe traseul dus-întors.

troleibuz dumbravita 2

„Primăria Municipiului Timişoara a jucat rolul de titular de proiect, iar Primăria Municipiului Dumbrăviţa rolul de beneficiar al acestei lucrări.


(…) Sper în acest fel să se folosească mai mult transportul în comun şi să se mai renunţe la mersul cu maşina. Îi cer domnului director de la RATT ca frecvenţa să fie una adaptată cererii astfel ca cetăţenii să se bucure de această investiţie. Aşa că e nevoie de un ritm bun, pe de altă parte dacă nu există cerere, nu putem să punem în funcţiune vehicule multe pentru că asta comportă cheltuieli şi astea trebuie să le suporte cineva”, a epxlicat primarul Timişoarei Nicolae Robu la inaugurarea liniei.

Practic, în cadrul proiectului a fost lărgită la patru benzi şi șoseaua care leagă Timişoare de Dumbrăvița, au fost trasate piste de biciclete, au fost refăcute trotuarele şi au fost reconfigurate rețelele de servicii publice. Troleibuzele care vor merge la Dumbrăviţa vor avea pe ele litera „m”, asemenea autobuzelor care circulă în zina metropolitană. Cel mai probabil linia se va numi „m14” și va fi dată în administrarea RATT, iar în curând va începe şi transportul pentru public. Cel mai probabil o parte din costului biletului va fi acoperit de la bugetele locale sub formă de subvenţii.

troleibuz dumbravita 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.