PROTEST în centrul Timișoarei, pentru victimele tragediei de la Colectiv. Ce SIMBOL...

PROTEST în centrul Timișoarei, pentru victimele tragediei de la Colectiv. Ce SIMBOL a fost arborat pe balconul „Revoluției” UPDATE 7 Mesajul de final FOTO

DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-5988891">

protest-colectiv25

Timișorenii încep să se strângă în fața Operei, pentru protestul anunțat încă de dimineață. Deja la balconul Operei a fost arborat un imens tricolor pe care stă scris „Bunicii la război, părinții la Revoluție, acum e rândul nostru”. Înainte de ora 18:00 în piață sunt deja câteva sute de persoane care așteaptă începerea protestului.

Rămâi pe pressalert.ro să afli desfășurarea evenimentelor!

UPDATE 1 Mai mulți membri ai PNL s-au postat în primele rânduri ale mulțimii, printre care revoluționarul Lucian Căldăraru şi Alexandru Mutruc, șeful de cabinet al deputatului Cornel Sămărtinean și unul dintre inițiatorii tuturor mișcărilor de stradă organizate de PNL, Beniamin Lup. Acesta din urmă a încercat să deturneze mesajele mulțimii, însă un grup de studenți s-a retras de lângă el, iar mulțimea a început să strige la el „cine ești, cine ești?”, iar când a încercat să vorbească din nou, protestatarii l-au huiduit și au început să cânte „Timișoara, Timișoara!”. Mai multe persoane l-au somat pe acesta să plece acasă și să nu mai încerce să politizeze acțiunea lor. De asemenea, oamenii au scandat și pentru ieșirea primarului Robu în stradă, însă până la această oră (18:40), edilul nu și-a făcut apariția. Mai mult, mulțimea a scandat în mod repetat și „Jos Robu!”

Oamenii au aprins sute de lumânări pentru victimele de la Colectiv. În piață sunt aproximativ 4.000 de oameni la această oră, iar printre principalele scandări este și „Jos corupția!”

UPDATE 2 Acțiunile diversioniste ale liberalului Beniamin Lup nu au rămas fără răspuns. Oamenii au căutat pe internet și i-au demonstrat acestuia că este politician, nu cercetător cum pretindea.

UPDATE 3 Protestul s-a mutat în fața primăriei, unde mulțimea scandează „Jos, tâlharii!” și „Ieși afară, javră ordinară!”. Circulația este blocată în zona Catedralei Mitropolitane, în fața căreia oamenii au strigat „Vrem spitale, nu catedrale!”. Oamenii se îndreaptă acum spre prefectură, iar drumul între bulevardul Loga și Hotel Continental este blocat.

UPDATE 4 Mulțimea a scandat și în fața Prefecturii Timiș, iar acum se îndreaptă din nou spre centru. Coloana este formată din aproximativ 6.000 de oameni, cărora li se alătură cei peste 1.000 care se află deja în Piața Operei.

UPDATE 5 Protestul din Piața Operei a luat amploare. Oamenii huiduie, sar și strigă „Jos din balcoane”, „Cine nu sare, nu vrea schimbare!”

UPDATE 6 Unii dintre protestatari au început să arunce cu ouă în balconul operei.

UPDATE 7 Protestul s-a încheiat, după ce mulțimea a ținut un moment de reculegere pentru victimele din clubul Colectiv. Mesajul de final al protestatarilor a fost „Ghinion, ghinion, ghinion, țara s-a trezit”. Aceştia au promis că vor merge în piață și mâine.

Foto: Adrian Pîclișan

4 COMENTARII

  1. KLAUS IOHANNIS e om politic sau nu? Ar fii bine de stiut cum au functionat discotecile si barurile in Sibiu pe timpul mandatului de primar al liu KLAUS IOHANNIS.VAU SCOS IN STRADA SI ACUM NU MAI POT SA VA CONTROLEZE.

  2. aversiunea este pt. politic si coruptia promovata cu ajutorul ei (el este in fata ) dar sa nu uitam pe cei care trag sforile adica serviciile totusi care ar trebui sa faca un pas inapoi sa se ocupe de securitatea,siguranta comfortul cetateanului in societate si prin asta contribuie ca factor de stabilitate in societate si sigur la siguranta nationala!!!

    curatenia ar trebui initiata si de jos (pt. ca altfel se intimpla ca in povestea cu balaurul ,tai un cap si apar sapte):

    un prim pas revocarea tuturor celor numiti politic si ce au atras ei dupa (cumetrii,nasii etc), toate functiile obtinute prin acel algoritm de dupa alegeri de fiecare data, ca se isteriza populatia cit mai dureaza…
    si bineinteles dezvoltarea unei societati bazate pe profesionalism si performanta!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.