PSD Timiş ar putea avea doi noi consilieri locali. De ce ar...

PSD Timiş ar putea avea doi noi consilieri locali. De ce ar putea refuza postul liberalul Iulius Jugănaru

1
DISTRIBUIȚI

plen-consiliu-local

Plecarea a nu mai puţin de doi aleşi din Consiliul Local Timişoara le dă bătăi de cap marilor partide din Timiş. Vorbim despre PSD şi PNL, între care s-ar putea naşte tensiuni privind ocuparea posturilor vacantate. Vă reamintim că recent Ciprian Jichici demisionat din PNL Timiş şi din postura de ales local, acuzând că s-a săturat de neregulile din partidul în care nu se mai regăsea. Acelaşi drum a fost urmat şi de Radu Ţoancă, ales care a părăsit PSD Timiş, imediat după ce a câştigat concursul pentru un post în Primăria Timişoara. Rămas fără vreo funcţie în partid, şi, spune el, fără vreo motivaţie, Ţoancă a fost recent numit director al Club Sportiv Timişoara, structură înfiinţată pentru a salva cluburile de handbal, baschet şi rugby de la faliment, în aşteptarea răspunsului la o contestaţie depusă de Primăria Timişoara vizavi de un raport al Curţii de Conturi care arăta că finanţarea cluburilor din Timişoara este făcută ilegal.


Revenind la Consiliului Local Timişoara, conform listei USL, locul vacantat de Jichici va fi ocupat de Ioan Mateescu de la PSD, în vreme ce locul eliberat de Ţoancă ar putea fi ocupat de Iulius Jugănaru, de la PNL. Recent Jugănaru a căştigat concursul pentru postul de manager al Spitalului CFR, astfel că acesta ar putea să nu renunţe atât de uşor la noua funcţie. Dacă Jugănaru va refuza, următoarea pe listă este Luminiţa Ţundrea de la PSD. În vreme ce PNL încă poartă negocieri, iar Iulius Jugănaru a refuzat să ne dea o declaraţie spunând că „veţi vedea în curând dacă voi intra sau nu în CLT”, PSD Timiş e mai mult decât pregătit să aibă doi noi consilieri. În acest sens, formaţiunea a depus deja actele la primărie, pentru învestirea lui Mateescu. Secretarul executiv al PSD Timiş, Adrian Negoiţă, spune că imediat ce primeşte informarea că Jugănaru refuză postul, va cere ca actele să fie pregătite pentru votarea Luminiţei Ţundrea. Mai mult, Negoiţă a făcut şi mişto de liberali transmiţându-le că” domnul Jugănaru nu are de ce să se sperie sau să fie trist. În cazul în care nu va alege să intre în consiliul, în locul lui va merge doamna Luminiţa Ţundrea, care este avocată. Deci vorbim de o profesionistă, care are o profesie liberală, chiar dacă vorbim de altă orientare politică”. Mai mult, Negoiţă a menţionat că în CL ar fi nevoie şi de un avocat conchizând că Ţundrea „poate să le dea un sfat competent că doar nu e inginer electronist”.

1 COMENTARIU

  1. „Profesionistilor” functia lui Juganaru nu este incompatibila cu cea de consilier.Prima data cereti si dumneavoastra o parere avizata de cei care sunt adevarati profesionisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.