Radu Ţoancă a explicat la PRESSALERT LIVE de ce s-a lăsat de...

Radu Ţoancă a explicat la PRESSALERT LIVE de ce s-a lăsat de politică: „Nu am mai avut niciun fel de motivaţie”. Cum vrea să ajute echipele sportive din Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

radu toanca la pressalert live (4)

Radu Ţoancă, unul dintre cei mai vechi consilieri locali ai PSD Timiş, a demisionat din partid, dar şi din Consiliul Local Timişoara, săptămâna trecută. Asta după ce a reuşit să câştige concursul pentru funcţia de inspector la compartimentul Parcul Copiilor din cadrul Primăriei Timişoara. Radu Ţoancă nu are de gând să lucreze prea mult pe acest post, ci intenţionează să conducă clubul sportiv municipal, recent înfiinţat de municipalitate. Mai ales că fostul consilier local spune că a avut o discuţie şi cu primarul Nicolae Robu pe această temă.

Radu Ţoancă a explicat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că nu a plecat din PSD pentru că a avut frustrări. „Am luat decizia de a nu mai candida pentru al patrulea mandat de consilier local. Eu nu am vrut nicio funcţie de conducere în PSD Timiş, deşi am fost invitat, de trei ani sunt un simplu membru de partid. Nu am trecut la niciun partid. Pur şi simplu nu am mai avut niciun fel de motivaţie. Aş fi plecat încă din vară în zona echipei de rugby, nu mai voiam politică”, a declarat Radu Ţoancă.

Întrebat de către moderatorul emisiunii care sunt motivele pentru care şi-a dat demisia din PSD şi din Consiliul Local Timişoara, Ţoancă a ţinut să precizeze că „lipsa de motivaţie personală, o anumită formă de oboseală, un acut sentiment de inutilitate, dar şi lipsa unor performanţe.


Decizia mea de a ieşi din politică a fost luată de mult. Am intrat în PSD pentru nişte oameni. Şi atunci când am intrat şi acum există oameni de mare valoare în partid”.

Dar, principalul motiv pentru care Radu Ţoancă s-a lăsat de politică este pentru a ajuta echipele sportive din oraş, şi mai ales pe cea de rugby. Vă reamintim că fostul consilier local s-a înscris la concursul pentru funcţia de inspector la Primăria Timişoara, pe care l-a câştigat, doar pentru a ajunge în postura de a avea statut de personal contractual. Urmează ca Ţoancă să se transfere în regim de urgenţă la clubul sportiv municipal, pe care-l va conduce, club creat pentru salvarea echipelor sportive ale oraşului.

Întrebat cum s-a ajuns să se facă planuri pentru ca să conducă noul club sportiv creat, Radu Ţoancă a precizat că a avut o discuţie cu Nicolae Robu înainte, dar că propunerea de a fi directorul clubului a venit din zona sportivă. “Primarul Nicolae Robu mi-a zis că nu sunt obligat să-mi dau demisia din PSD pentru a conduce clubul sportiv. I-am spus că mi-o dau pentru că idea de sport ar trebui să fie una neutră. Duşmăniile dintre partide nu ar trebui transferate în zona de sport. Am încercat să numim o persoană provizorie pe funcţia de director al clubului sportiv până în decembrie-ianuarie, când s-ar fi scos posturile la concurs, dar legea nu permite acest lucru. Şi atunci singura soluţie a fost să mă prezint la acest concurs pentru ocuparea funcţiei de inspector la primărie”, a conchis Radu Ţoancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.