Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, după tragedia din clubul Colectiv: „La...

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, după tragedia din clubul Colectiv: „La cum arată Complexul Studenţesc, e o minune că nu s-a întâmplat până acum o situaţie similară”

1
DISTRIBUIȚI

comemorare1

Trei zile de doliu naţional în România, începând de sâmbătă, după ce 30 de oameni, majoritatea tineri, au murit din cauza incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti. Mai mult, 137 de persoane sunt internate în spitalele din Bucureşti, dintre care 57 sunt în stare critică şi gravă. Timişorenii nu au stat cu mâinile în sân în faţa acestei tragedii şi au încercat să ajute cum au putut.


Astfel, peste 200 de oameni au venit, în această dimineaţă, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Timişoara pentru a dona sânge pentru victimele incendiului. De asemenea, o mulţime de timişoreni s-au adunat, în ultimele două seri, în Piaţa Operei pentru a aprinde o candelă în memoria celor care au pierit în Clubul Colectiv.

Şi Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor şi prietenilor decedaţi şi răniţi în teribilul incendiu din clubul bucureştean. Rectorul UVT este de părere că „o societate responsabilă învaţă din orice dezastru” şi a tras un semnal de alarmă cu privire la Complexul Studenţesc din Timişoara.

„Tragedia, la care participanții au fost cu toții tineri, mulți dintre ei studenți, putea avea loc în Timisoara sau în oricare alt centru studențesc. La cum arată Complexul studențesc timișorean, la cum s-a construit pe perimetrul său, e o minune că nu s-a întâmplat până acum o situație similară. Corupția ucide, nu contează dacă e mică sau mare. Oare vom reuși ca măcar de această dată să învățăm ceva din această lecție crudă? Tinerii a căror viață s-a stins aveau tot viitorul înainte, puteau da ceva țării acesteia. Să ne rugăm pentru ei și să sperăm ca drama lor și a familiilor lor ne va face să fim mai responsabili”, consideră Marilen Pirtea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.