RETIM-ul trece la contraatac – cere DESBĂGUBIRI Primăriei Timişoara și amenință cu...

RETIM-ul trece la contraatac – cere DESBĂGUBIRI Primăriei Timişoara și amenință cu procese. Vezi reacția TUPEISTĂ a penelistului Vesa, reprezentantul municipalității în AGA

0
DISTRIBUIȚI

retim gunoi sortare

RETIM-ul a trecut la contraatac în scandalul legat de nerealizarea stației de compostare cu fermentare uscată complet închisă și care poate duce la pierderea tuturor fondurilor europene pentru sistemul integrat de management al deșeurilor din Timiş, adică 162.201.736 lei. Vă reamintim că scandalul a izbucnit după ce Direcția de Mediu a Primăriei Timișoara a transmis o informare Consiliului Local Timișoara în care avertiza asupra acestui pericol și că Retim trebuie să plătească penalități de peste 6 milioane de lei până acum, deoarece nu a finalizat stația de compostare în februarie 2014, cum s-a angajat prin contract. De atunci şi până acum, nimeni din cadrul Primăriei Timişoara nu a suflat o vorbă despre această problemă.

Retim-ul a trimis municipalității, prin intermediul unei case de avocatură din București, o plângere prealabilă împotriva hotărârii de consiliu local privind anularea contractului de concesiune pentru terenul în suprafaţă de 43.660 mp, situat în municipiul Timişoara, zona CET-SUD.


De asemenea, Retim-ul a solicitat de la Primăria Timișoara să-i plătească 318.615,24 euro „sumă estimată provizoriu, reprezentând prejudiciul suferit de societate (contravaloarea investiţiilor) ca urmare a imposibilităţii, din culpa exclusivă a autorităţii, a edificării staţiei de compostare a deşeurilor în sistem inchis. Această sumă reprezintă banii pe care societatea de salubritate susţine că i-a investit pentru proiectul staţiei de compostare. Municipalitatea este acuzată de „atitudine oscilantă” şi „atitudine de rea-credinţă”. După cererea prealabilă, urmează atacarea în instanţă a hotărârii de consili local.

La ultima şedinţă de plen a Consiliului Local Timişoara, consilierii au luat act de documentul trimis. Primarul Nicolae Robu, cel care beneficiază de un Mercedes cu toate cheltuielile plătite de compania de salubritate nu a scos un cuvânt pe această temă. Consilierii PSD au solicitat ca la următoare şedinţă să fie introdusă pe ordinea de zi proiectul de hotărâre prin care se decide înlocuirea consilierului local PNL Vasile Vesa din funcţia de reprezentant al CLT în AGA pentru că „nu ne-a informat în legătură cu problemele de la Retim”.

Întrebat de PRESSALERT.ro cine a decis ca pentru consiliul local s-a decis să se cumpere de Retim un Mercedes, Vasile Vesa a răspuns că „nu este momentul să discutăm despre acest subiect”, după care a plecat grăbit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.