REVOLTA părinților de la unul dintre liceele de top din Timișoara. De...

REVOLTA părinților de la unul dintre liceele de top din Timișoara. De ce acuză că se încalcă grav legea

4
DISTRIBUIȚI

tineri de la moisil sustinand capacitatea03

La liceul din Timiș cu cea mai mare promovabilitate la bacalaureat, Grigore Moisil, se încalcă legea Educației, elevii din ciclul primar sunt aduși la școală după-amiaza. Situația se întâmplă de la începutul anului școlar, și persistă în ciuda faptului că Primăria Timișoara a investit deja aproape 2 milioane de lei în reamenajarea unui corp de clădire al școlii.

Toți elevii de clasa a IV-a fac ore după-amiaza.


Părinții se plâng că situația le îngreunează viața, și că programul de după-masă i-a dat peste cap pe copii:

„Dacă vă uitați la acești copii de clasa a IV-a toți sunt palizi, sunt obosiți, toți au programul dat peste cap. Mereu ne cheamă de la școală ba că vomită, ba că le e rău, ba că sunt obosiți”, a declarat un părinte pentru Digi24.

Cum s-a ajuns aici? Deși, conform legii, pentru anul școlar în curs erau aprobate patru clase pregătitoare, în final s-au făcut șapte, părinții înghesuindu-se să își înscrie elevii în școala cu cea mai mare promovabilitate la Bacalaureat. Cum cei din clasa 0 nu puteau face cursuri după prânz, au fost scrificați elevii de clasa patra.

„Nu veniți dumneavoastră să-mi cereți socoteală, să vină să mă lege că nu-i conform legii, să vină să mă bage la zdup, să mă liniștesc și eu”, spunea, filmată cu camera ascunsă de reporterul Digi24, directoarea liceului.

În Legea Educației este specificat clar că la ciclul primar, orele se fac dimineața.

„Aceasta e situația, aici, la Liceul Teoretic Grigore Moisil, cu spațiul de școlarizare. Nu avem spațiu”, recunoaște Cerasela Bociu, directorul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara. Ea nu explică însă de ce a aprobat înființarea a șapte clase 0 în loc de patru.

4 COMENTARII

  1. Si parintii sunt idioti….ce pile, ce relatii se pun in miscare la inceputul anului..si ce bani…pentru a duce copilul la scoli insalubre, cu renume, unde copii invata sa citeasca si primesc teme inca din clasa 0,. La starea psihica a copilului nu se mai gandeste nimeni.

  2. Buna ziua

    Intr-adevar este inuman sa aduci copiii de clasa a IV-a dupa masa, nu am solutii pentru aceasta problema dar pot sa va raspund de ce s-au facut 7 clase de grupa O. Dupa cum stie toata lumea sa te inscrii la o anumita scoala trebuie sa fii arondat la respectiva scoala. Acum vine problema: O sumedenie de parinti si-au facut mutatia in jurul scolii nr.22 sa poata sa fie inscrisi la scoala respectiva. Directiunea este OBLIGATA sa inscrie copiii la scoala din jurisdictia acesteia. La recensamantul anterior existau un anumit numar de copii si de aceea s-a stabilit numarul de 4 clase…surpriza….peste noapte sau inmultit cu acte ‘In regula” numarul de copiii. Directiunea este legata de maini…

    PS. Nu am copiii la aceasta scoala…

  3. alte probleme sunt urmatoarele :copiii dimineata cand intra in scoala pe poarta din fata liceului sunt scosi afara imediat si indemnati sa foloseasca usa laterala care e mult mai mica problema e ca acea usa e scara de incendiu a scolii , nr mare de elevi se inghesuie sa intre goniti de profesori ,invatatori .in plus copiii din clasele 0, 1-4 nu au voie sa iasa in curtea scolii inpauze la recreere

  4. Tot la acest liceu de renume, elevii stau pe scaune de lemn, reci – mai ales iarna. Racelile si bolile aferente statului pe scaun rece sunt frecvente. Doamna de la curatenie aeriseste clasele dimineata ( e ok) dar in acest timp aceste scaune din lemn devin foarte reci. Elevii stau frecvent pe geci si bluze ca sa nu simta frigul. Acestea sunt conditii decente si grija pentru sanatatea elevilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.