Robu, o NOUĂ IDEE în”telenovela” eradicării poluării olfactive din Timişoara. Cum se...

Robu, o NOUĂ IDEE în”telenovela” eradicării poluării olfactive din Timişoara. Cum se va folosi de timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

protest timisoara poluare 1

Primarul Timişoarei nu se lasă nici în ruptul capului. Vreme de trei ani de când a fost ales ca edil-şef al urbei de pe Bega, Nicolae Robu nu a putut lua nicio măsură împotriva companiilor care poluează prin miros, asta pentru că acestea respectă legislaţia legală în vigoare privind emisiile de noxe şi în România nu poate fi introdusă o lege care să reglementeze poluarea prin miros. Recent, Consiliul Local Timişoara a adoptat un HCL prin care cere companiilor să reducă poluarea la jumătate din nivelul admis prin lege sau, dacă nu, să se relocheze.


Actul însă a fost contestat de Prefectura Timiş prin recurs graţios, fiind considerat supralegiferare. Mai mult, Robu a declarat zilele trecute că va porni o campanie prin care va ataca companiile atât de des încât imaginea lor pe plan internaţional va fi afectată, sperând prin asta să le determine să ia măsuri reducerea poluării prin miros. Primarul a declarat la finele acestei săptămâni că este aproape convins că a identificat un nou poluator în afară de Azur şi Continental, dar s-a ferit să dea nume admiţând că nu dispune de dovezi.

Însă, primarul are acum un nou plan pentru identificarea poluatorilor. „Iniţiativa pe care o aduc la cunoştinţă este aceea de a înfiinţa un nou corp consultativ pentru primar, care va fi un fel de gardă de mediu cetăţenească. Voi lansa un apel la Facebook pentru cei care vor dori să participesă să facă parte din acest grup, din această echipă a primarului, cei care doresc să baleem oraşul să identificăm toţi agenţii care afectează mediul în Timişoara”, a spus primarul. Vestea proastă este că oamenii nu vor primi bani pentru munca depusă, însă edilul spune că vor primi maşini ale primăriei cu care să se plimbe în căutarea de poluatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.