România obține o remiză de palmares în Italia. Doi jucători crescuți în...

România obține o remiză de palmares în Italia. Doi jucători crescuți în Banat au evoluat în amicalul de la Bologna

0
DISTRIBUIȚI

Gabriel Torje de la selectionata Romaniei, se lupta pentru balon in timpul meciului de fotbal cu echipa nationala a Italiei intr-un meci amical, disputat pe stadionul  Renato Dall'Arra din Bologna, marti, 17 noiembrie 2015. MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

”Tricolorii” au plecat neînvinși de pe Stadio Renato Dall’Ara. România a remizat pe terenul Italiei, scor 2-2, după un gol marcat pe final de Florin Andone. La pauză elevii lui Anghel Iordănescu au condus cu 1-0.

România nu s-a făcut de râs în fața Squadrei Azzura. Ambele echipe, calificare la Euro 2016 și-au dat întâlnire la Bologna, unde în tribune au fost circa opt mii de suporteri ai ”tricolorilor”.


Elevii ”Generalului” au deschis surprinzător scorul în minutul 8, când Bogdan Stancu a profitat de o gafă a lui Barzagli. Italienii au dominat jocul dar nu au reușit să marcheze decât după pauză. Marchisio a transformat penalty-ul acordat în minutul 55 după duelul dintre Dragoș Grigore și Eder. Gazdele au trecut în avantaj peste alte 11 minute, când Gabbiadini a înscris cu capul din careu la o fază suspectă de ofsaid. Cu două minute înainte de final România a egalat la 2. Andone a profitat de mingea scăpată de Sirigu în urma loviturii de cap a lui Chiricheș și a obținut un rezultat de prestigiu în pregătirea campaniei din Franța.

Pentru ”tricolori” au evoluat și doi jucători crescuți la Timișoara. Torje a fost titular și dar primul semnat periculos la poarta lui Buffon, șutul său fiind respins. Fostul polist a fost înlocuit în minutul 69 cu autorul golului 2 al României. Pe final a intrat și Steliano Filip, dinamovist care a început fotbalul la LPS Banatul.

Italia: Buffon (Sirigu 69) – Darmian, Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi, Marchisio (Parolo 72), Soriano (Montolivo 60), El Shaarawy (Candreva 81) – Pellè (Okaka 60) , Eder (Gabbiadini 60).

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Raţ (S. Filip 83) – Hoban, Pintilii (Prepeliţă 69) – Torje (Andone 69), Budescu (Maxim 46), Stancu (Ivan 85) – Keşeru (Sânmărtean 46).

Foto: Mediafax.ro / Marian Ilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.