Sărbătoarea Politehnicii, onorată până la urmă cu o victorie la Deva! Alb-violeții...

Sărbătoarea Politehnicii, onorată până la urmă cu o victorie la Deva! Alb-violeții au salvat punctele în EXTREMIS la poalele Cetății GALERIE FOTO & VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

deva asu poli (84)

ASU Politehnica a trecut puțin pe lângă o surpriză neplăcută azi, vineri, 13 noiembrie. Data a coincis și cu sărbătoarea de 95 de ani de la înființarea institutului de învățământ superior care a pus bazele clubului alb-violet, un moment prielnic pentru victorie. La fel ca în alte jocuri din acest sezon elevii lui Sorin Brîndescu s-au relaxat însă la 2-0. Gazdele de la Cetate Deva au egalat și au forțat într-un final palpitant de meci, dar Tulcan a înscris până la urmă golul de 3-2 pentru ”Băieții în ghete”.

Ziua de vineri nu a fost bună pentru suporterii care lucrau sau erau la școală și doreau să vadă meciul de după-amiază. Chiar și așa galeria timișoreană s-a prezentat la datorie. Peste o sută de fani s-au deplasat la poalele Cetății din Deva pentru a susține liderul din C4. Singura tribună a arenei hunedorene s-a umplut treptat cu circa opt sute de spectatori.

Pe teren bănățenii păreau să domine ușor ostilitățile, fără ocazii foarte mari în primele 15 minute. Avea să se desfășoare, până la un anumit punct, un scenariu asemănător cu jocul de pe teren propriu cu CS Ineu (2-1). Minutul 16 aduce ocazia lui Vucea, scăpat în careu pe dreapta acesta trage în portar din apropiere apoi mingea sare tot la el dar nu mai poate cadra din unghi. După o șansă a gazdelor în minutul 20, Giuricici trage și el puțin pe lângă bara din dreapta lui Iancău. Deschiderea scorului avea să se producă până la urmă cu 12 minute înainte de pauză. Giuricici rămâne norocos la minge după ce un fundaș al Devei rașchetează balonul, pătrunde și întoarce excelent la Vucea, al cărui șut la colțul lung nu mai poate fi oprit. La 0-1 replica gazdelor a venit prin Lintaru, care a trimis alături din centrarea lui Șaucă, jucător rapid, scăpat deseori de Taub pe dreapta atacului gazdelor.

Repriză secundă cu sare și piper

Partea secundă avea să fie mult mai spectaculoasă. În minutul 49 Ghinescu scapă la limita ofsaidului și înscrie pe lângă portarul Iancău. Era 2-0 pentru ASU Poli în ciuda protestelor gazdelor pentru o eventuală poziție în afara jocului. La acest scor timișorenii, mulțumiți, încearcă să conserve rezultatul, dar cad în propria capcană. Cetate Deva începe să aibă și ocazii mari pe lângă dominarea teritorială. Experimentatul Pribac e din nou aproape de gol în minutul 53, Burtic se opune, apoi Șaucă scapă spre poartă după o eroare de apreciere a căpitanului Gălan, dar trage pe lângă buturile alb-violete. Golul de 1-2 a venit până la urmă de la Făgărășanu, care a marcat după ce în primă instanță Burtic a scos lovitura de cap a lui Pribac, una urmată de reluarea imprecisă a lui Kelemen. Cu șapte minute rămase pe ceas se întâmplă și inevitabilul. Pribac trimite cu capul, Burtic scoate de undeva din zona liniei porții, moment în care tușierul pare că semnalizează gol cu steagul sus, mingea e până la urmă împinsă în poartă, pentru siguranță, și de către Lintaru. La acest scor se părea că ASU Poli, în corzi, va trebui să se mulțumească și cu remiza. Spre bucuria ultrașilor din colțul alb-violet însă, Flavius Tulcan și-a făcut datoria în minutul 89, când a avut și prima șansă importantă, catapultând balonul cu stângul la colțul lung.

Partida s-a încheiat cu tabela de modă veche încremenită la 3-2 pentru oaspeți, după un joc mai încins de cât erau așteptările. Cu acest succes ASU Poli păstrează șefia cu un avans de trei puncte în Seria a IV-a a Ligii a III-a.

CNS Cetate Deva: Iancău – Grunță, M. Boldea, Dosan (77′ An. Suciu), Doboș – Șaucă, Vajna (cpt.), Buzducea (24′ Kelemen), Făgărășanu (86 Șumuțiu) – Lintaru (85′ Șoit), Pribac. Antrenor: Marius Sârbu.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Contescu, Bilia, Gălan (cpt.), Taub – M. Stancu – Vucea (64′ Birău), Giuricici (58′ M. Marin), D. Codrea (71′ Țugui), Ghinescu – Bădăuță (46′ Tulcan). Antrenor: Sorin Brîndescu.

„Nu zidurile fac şcoala”

Meciul de la Deva a coincis cu aniversarea a 95 de ani a Universităţii Politehnica din Timişoara.


Dacă în oraş la „Mecanică” a avut loc o expoziţie dedicată handbalului alb-violet şi apoi o alergare pe „Ştiinţa”. Ultraşii alb-violeţi prezenţi pe arena de sub Cetate au marcat evenimentul prin câteva bannere. „La mulţi ani, Politehnica!” și ”Nu zidurile fac o școală / Ci spiritul ce domnește într-însa”, au fost mesajele afișate pe acestea. Al doilea e un citat din Regele Ferdinand I, care a semnat decretul de înființare a Politehnicii în 1920. Slogan actualizat recent de fanii de la fotbal prin scriitorul Goran Mrakic.

Un alt banner special al suporterilor timișoreni, ”Ceau, Maria!”, a fost dedicat uneia dintre victimele de la ”Colectiv”. E vorba de hunedoreanca Maria Vulcu, care era prietena unui fan ASU Politehnica.


4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.