Secretarul primăriei, fostul arhitect-șef și șeful Direcției de Urbanism, urmăriți PENAL, din...

Secretarul primăriei, fostul arhitect-șef și șeful Direcției de Urbanism, urmăriți PENAL, din cauza clanului țigănesc Cârpaci. Ce acuzații li se aduc

5
DISTRIBUIȚI

ioan cojocari

Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, fostul arhitect-şef al oraşului, Ciprian Cădariu şi şeful Direcţiei de Urbanism, arhitectul Sorin Ciurariu, sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu în urma reclamației pe care le-a făcut-o Vladimir Cârpaci, după ce au refuzat să-i emită un certificat de urbanism în vederea obţinerii autorizaţiei de construire la o clădire istorică pe care acesta a distrus-o, scrie Adevărul.ro.

cadariu-ciprian

Este vorba de imobilul situate pe strada Mihai Eminescu nr. 6, imobil istoric care aparține lui Pipi Cârpaci, și unde mai locuiește un singur locatar ne-rrom, fost angajat al Primăriei Timișoara. Rromii au efectuat mai multe lucrări fără autorizație la clădire, i-au afectat structura de rezistență etc.


Tocmai din acest motiv, arată sursa citată, pe numele lui Vladimir Cârpaci, zis Pipi, a fost deschis un dosar penal, în care acesta a şi fost condamnat la închisoare cu suspendare. Între timp ”asociația de proprietari” rromi ai clădirii au solicitat emiterea unui certificat de urbanism pentru „lucrări de consolidare radicală a structurii de rezistenţă a imobilului, în regim de urgenţă”, iar Primăria Timişoara a condiţionat emiterea actului de finalizarea procesului penal în care era anchetat Cârpaci. Romii au depus plângere împotriva primarului Nicolae Robu, a secretarului Ioan Cojocari, a arhitectului –şef din acel moment, Ciprian Cădariu şi a şefului Direcţiei de Urbanism, Sorin Ciurariu, acuzându-i de abuz în serviciu. Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a clasat dosarul, însă romii au deschis şi un proces civil în care au solicitat obligarea primăriei la emiterea certificatului de urbanism, obţinând câştig de cauză. Judecătorii au arătat că refuzul primăriei condiţionat de finalizarea procesului penal „reprezintă cu certitudine o formă a excesului de putere”, mai scrie Adevărul.ro.

sorin-ciurariu

În concluzie, clanul Cârpaci a făcut o plângere împotriva soluţiei de clasare a dosarului, la Judecătoria Timişoara; cererea romilor a fost respinsă cu privire la primarul Timișoarei, dar s-a dispus retrimiterea dosarului la procurori în vederea începereii urmăririi penale faţă de Cojocari, Ciurariu şi Cădariu.

5 COMENTARII

  1. Ciurariu si Cadariu au incercat sa urmeze litera legii si sa impiedice, in limitele legii, expansiunea tiganilor. Cum adica sa efectuezi lucrari fara Autorizatie si dupa aceea sa dai primaria in judecata pentru ca nu ai primit Certificat de Urbanim?!!!! Primul pas este obtinerea Certificatului de Urbanism, apoi se realizeaza proiectul, se obtin avizele, se obtine Autorizatia de Construire si abia apoi te apuci sa lucrezi la casa!!! Nu invers!!! Ce speranta mai avem noi timisorenii, daca tiganii cumpara toti judecatorii?!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.