Şeful Jandarmeriei Timiș anunţă pază suplimentară pentru cetăţeni. La ce evenimente vor...

Şeful Jandarmeriei Timiș anunţă pază suplimentară pentru cetăţeni. La ce evenimente vor ieşi în stradă jandarmii din cadrul structurilor antitero

1
DISTRIBUIȚI

ziua jandarmeriei

La finele acestei săptămâni, în cadrul unei şedinţe de colegiu prefectural, a fost adoptat un plan de măsuri pentru sporirea siguranței cețățenilor pe durata sărbătorilor de iarnă și înainte acestora.

Prefectul Eugen Dogariu a declarat că „în perioada sărbătorilor de iarnă ne dorim să evităm orice fel de fenomene neplăcute, atât din punct de vedere al protecţiei consumatorului, cât şi din punct de vedere al siguranţei publice. De aceea instituţiile care au sarcini în această direcţie şi-au stabilit nişte măsuri. Încercăm să mergem cât mai mult pe prevenţie şi către o comunicare către cetăţeni ca să ştie fiecare ce are de făcut pentru ca încă o dată să ne putem desfăşura sărbătorile în linişte şi într-un climat de siguranţă.


Fiecare instituţie va merge pe atribuţiile pe care le are conform legislaţiei şi mă refer aici la Direcţia de Sănătate Publică, care va verifica tot ce înseamnă alimentele şi dacă ele sunt conforme cu prevederile legale, Protecţia Consumatorului va verifica atât produsele alimentare, cât şi cele nealimentare care sunt specifice în această perioadă, iar Poliţia şi Jandarmeria vor avea în vedere măsurile necesare pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi ordine publică”.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiş se pregătește, însă, și de scenarii negre. Astfel, șeful instituției, colonelul Nicolae Slev a declarat pentru presă că „vom asigura măsurile de ordine și siguranță publică la toate manifestațiile cu public numeros din județ. Avem practic trei perioade aglomerate, prima este de 1 decembrie, cea de-a doua este în perioada 16-22 decembrie, când se comemorează eroii Revoluției din 1989, iar după aceea urmează perioada sărbătorilor de Crăciun și Revelion, unde de asemenea sunt manifestări în aer liber cu un public numeros. Structurile noastre de acțiuni speciale și antiteroriste vor fi prezente în proximitatea obiectivelor noastre, la vedere, precum și la aceste manifestări cu public numeros. Echipele vor avea echipamentul necesar și vor fi pregătite de acțiune”.

Slev a precizat că totuşi jandarmii nu vor ieşi cu cagulele pe stradă, pentru a nu stârni panică în rândul cetăţenilor. Cu toate acestea, colonelul a explicat că jandarmii vor fi pregătiţi de intervenţie dacă va fi nevoie, concluzionând că atunci când alţii se distrează, jandarmii muncesc.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. O da.Mis mai linistit.Securitatea vegheaza.
    Jandarmii antidero sunt la datorie.
    Ma mir ca mai exista teroristi pe lumea asta.Nu or auzit de superspecialii jandarmi de Timisoara….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.