Simonis despre pseudo-televiziunea primarului: „Face maimuțăreli pe Facebook. Nu am văzut nimic...

Simonis despre pseudo-televiziunea primarului: „Face maimuțăreli pe Facebook. Nu am văzut nimic mai penibil”. De ce l-a făcut laş pe Robu

0
DISTRIBUIȚI

alfred simonis (1)

Invitat în studioul HDV la emisiunea PRESSALERT LIVE, consilierul local PSD Alfred Simonis l-a atacat în termeni duri pe primarul Nicolae Robu. Pesedistul consideră că edilul-șef al Timișoarei evită responsabilitatea eșecurilor în cazul proiectului anvelopării blocurilor și, mai recent, al deszăpezirii orașului, ambele obiective fiind pasate city-managerului Sorin Drăgoi.

Alfred Simonis s-a luat și de „celebra” televiziune Facebook înființată de Nicolae Robu, pe care îl critică pentru faptul că se plânge mai mereu de oamenii din jur, considerându-se poate singurul capabil să facă ceva. „La trei ani și ceva de mandat se spune cât e de nemulțumit de Primărie, câți oameni stau la coadă pentru o autorizație, că se stă luni de zile după ele. Ori rolul său acesta e, să facă să nu mai fie cozi, să nu mai fie birocrație, să nu dea vina pe oamenii din Primărie. Face maimuțăreli pe Facebook. Nu am văzut nimic mai penibil. Nu știu de ce se numește televiziunea PrimăriaTM, pentru că acolo apare numai domnul Robu. Să aducă și un director ceva. Să-i spună atunci Robu TV. Nu poți să ai invitat permanent. Chiar și Dan Diaconescu mai schimba. E un lucru ieșit în comun”, a spus Alfred Simonis la PRESSALERT LIVE.

În cadrul insituției au avut loc câteva schimbări în organigrama instituţiei – trecerea proiectului anvelopării blocurilor, unul cu mari probleme, de la Direcția Tehnică, unde șef e Culiță Chiș, la city manager. De altfel tot aici au ajuns deszăpezirea și, în mod incredibil, salubrizarea, care în mod normal se afla la Direcția de Mediu.

„Am făcut o sesizare la prefect prin care reclamam că proiectele sunt băgate în ultima clipă în plen și apar tot felul de șmecherii, organigrama aceasta a fost băgată în ultima clipă. Problema e că vin 15 puncte, chestiuni chiar foarte importante, pe fonduri europene, și atunci votăm, din păcate acelea sunt ultimele și de aceea rămânem… Domnul Robu, laș fiind, tot ceea ce nu funcționează, încearcă să scape de responsabilitate.


Precum e anveloparea blocurilor, unde știm că va exista un mare scandal și se vor pierde fonduri europene… Domnul primar crede că o va pasa”, a exemplificat Simonis.

Consilierul local a făcut haz de necaz în cazul deszăpezirii, după ce Nicolae Robu dădea explicații pentru factura ridicată de la telefon din vacanța din Dubai de anul trecut prin grija sa de a fi la curent cu situația din capitala Banatului, iar acum s-a debarasat de această responsabilitate: „La fel ca și deszăpezirea… Vă dați seama cât de demagog e, citez din memorie: în loc să mă bucur de ofertele nocturne ale Dubaiului, eu stăteam pe mobil, pe Facebook și primeam filmulețe. Înțeleg că nu-i mai pasă, vrea să profite de ofertele de noapte ale unei capitale sau oraș mare din lume”.

„Omerta” în primărie

Legat de demisiile din ultima vreme, începând cu cea a arhitectului șef Ciprian Cădariu, Alfred Simonis a precizat că are doar informații pe surse, după ce funcționarilor din primărie li s-a interzis să discute cu anumite persoane, printre care se află și el. „Informațiile care vin, sunt pe ascuns, avem și interdicție să primim documente, sunt sperați. Am aflat pe surse că au interdicție funcționarii să comunice cu noi. Din punctul meu de vedere, un factor important în demisii, a fost modificarea organigramei de la plenul trecut, atunci când s-a intrat pe suplimentat și nu a apucat nimeni să studieze nimic. S-au produs câteva modificări fundamentale în forma de organizare, astfel încât mulți oameni nu s-au mai regăsit pe posturile pe care trebuiau să le organizeze conform organigramei…”, a precizat Simonis.

Consilierul PSD regretă în mod special, însă, o demisie, tocmai cea a unui rival din PNL, Ciprian Jichici. „Cu regret constat că a plecat din consiliul local. Era un tip competent, avea puncte de vedere bine articulate. Din punct de vedere uman și al unui consilier spun că se pierde un om valoros, chiar dacă mai sunt doar câteva luni, avea puncte de vedere fundamentate, bine structurate. Nu e la începutul conflictului – poate e mult spus conflict – cu domnul Robu. Echipa în care se afla, Costa, Demaio, erau împotriva domnului Robu la alegerile din 2008-2009, mulți nu au ajuns în conducere, au fost eliminați. La PNL dacă nu faci cum spune șeful… Și șeful e Robu”, a conchis Alfred Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.