Singuri acasă. Sute de copii din Timiș au părinții plecați la muncă...

Singuri acasă. Sute de copii din Timiș au părinții plecați la muncă în străinătate. Ce se întâmplă cu ei

0
DISTRIBUIȚI

copil_01_34a48eb738

În încercarea de a le asigura un trai mai bun copiilor, nu puțini sunt părinții care iau decizia de a pleca la muncă în străinătate. Astfel, sute de micuți din județul Timiș au ajuns, pur și simplu, să fie părăsiți de cei care le-au dat viață și lăsați în grija vecinilor, prietenilor sau bunicilor. Totul pentru un venit mai mare.

Potrivit reprezentanților Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș, în evidențele instituției se află 457 de copii care sunt îngrijiți de rude, fiind dați în plasament acestora.


„Copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate beneficiază de măsura de protecție la rude. Dar se mai instituie această măsură și în cazul copiilor abuzați, neglijați de părinți”, a explicat Emilia Milutinovici, directorul DGASPC Timiș.

Aproape 2.400 de copii sunt în sistemul de protecție socială, dintre care 1.078 la 650 de asistenți maternali din județ, potrivit reprezentanților instituției. La asistenții maternali sau la familii în plasament ajung doar micuții care au vârste sub trei ani. „Pentru copiii unde este nevoie de intervenția noastră și e nevoie de ridicarea copiilor din familie se instituite măsura de protecție în regim de urgență. Pe de o parte, vorbim de măsura de protecție de urgență, pe de altă parte, vorbim de plasamentul copilului la rude, deci de copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate”, a mai precizat Emilia Milutinovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.