Situaţie HALUCINANTĂ la întâlnirea convocată de primarul Robu unde trebuia să se...

Situaţie HALUCINANTĂ la întâlnirea convocată de primarul Robu unde trebuia să se discute despre scandalul Retim. Vezi dilema aleșilor locali

1
DISTRIBUIȚI

sedinta retim

Primarul Nicolae Robu i-a convocat, ieri, pe consilierii locali la Sala Lira pentru a găsi o soluţie de deblocare a situaţiei apărute în urma nerealizării de către Retim  a staţiei de compostare, fapt ce a dus la acumularea de penalităţi în valoare de peste şase milioane de lei. „Ce e? Şedinţă de consiliu nu e, adunare generală a acţionarilor de la Retim nu e, dar ce e?”, se întrebau nedumeriţi atât consilierii PNL, cât şi cei PSD veniţi la întâlnire. Niciunul dintre foştii pedelişti nu a venit. În schimb, nu a lipsit consilierul primarului, Dorel Borza, şi Sanda Greblă, consiliera personală a lui Robu, aceasta fiind membră în consiliul de administraţie, cei de la Direcţia de Mediu, care au întocmit informarea către consilierii locali, şi reprezentanţii Retim.

După vreo 20 de minute de aşteptare a primarului Robu, cel care a convocat adunarea, cei prezenţi au devenit nerăbdători.


Pentru că nu şi-a făcut apariţia edilul, consilierii au decis să înceapă o discuţie ca să nu plece acasă cum au venit. Viceprimarul Dan Diaconu a lămurit că „sunt două puncte divergente – a Direcţiei de Mediu şi a Retim. Va trebui să vedem dacă găsim o soluţie”.  Reprezentantul Retim a susţinut că „aşteptam să primim o explicaţie mai amplă a convocatorului. Retim consideră că şi-a îndeplinit programul de investiţii, stabilit din 2006, cu o mică excepţie – staţia de compostare”. Consilierul local PNL, Vasile Vesa, reprezentatul consiliului local în AGA de la Retim, s-a trezit în mijlocul discuţiei să solicite plecarea din sală a jurnalistului de la PRESSALERT.ro pe motiv că „ştiţi avem de discutat. Vă rugăm. Nu avem nimic de ascuns, dar e o discuţie”.  Ceilalţi consilieri s-au opus, iar cei de la Retim şi-au continuat expunerea, susţinând că sunt într-o situaţie imposibilă în acest moment de a realiza proiectul. După câteva minute de discuţii, viceprimarul Diaconu a susţinut că „poate degajăm o soluţie pentru viitor. Trebuie să găsim un cadru formal”.  Toţi au plecat spre casă, fără ca primarul Robu să mai apară cu Mercedes-ul, primit de la Retim.

1 COMENTARIU

  1. Domnule Dragos Bota,
    Este adevarat ca v-am rugat sa parasiti sala in care avea loc o intalnire informala intre reprezentantii Retim si consilieri ai CLT,avand in vedere ca acest lucru a fost cerut nu doar de mine ci si de alti consilieri.Stiti si dumneavoastra acest lucru.Va rog sa fiti onest.V-am precizat in interventia mea ca dupa terminarea acestei intalniri va stam la dispozitie inclusiv eu pentru orice declaratie sau intrebare.Asa mi se pare corect si de bun simt.Va asigur de respectul si consideratia mea,Teodor Vasile Vesa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.